Visa alla bilder
Visa film

Volvo S80 T6 Executive — 2003

En Volvo som tjänstgjort som direktionsbil vid Riksbanken. En förhållandevis lågmilad och lyxig bil med spännande historia. 272 hästkrafter med dubbelturbo, automatlåda, och i övrigt i Executive-utförande. Kan det bli bättre?

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Välservad Volvo S80 T6 i ett mycket välskött skick"

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
143 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16462
STOCKHOLM
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo S80 T6 Executive?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Välservad Volvo S80 T6 i ett mycket välskött skick"

Beskrivning

Denna bil såldes av oss för några månader sedan. Köparen känner dock att den är för fin och oförstörd för att användas som bruksbil. Bilen beställdes och togs ut ny av Sveriges Riksbank 2003 som modellår 2004. Volvon ägdes sedan av Riksbanken fram till 2018. Bilen tjänstgjorde mellan åren 2003-2015 som direktionsbil vid Riksbanken. 2015 köptes en ny direktionsbil in till banken och denna bil gick som reserv de senare åren. Det unika med denna bil är dels de låga milen, endast 11 422 mil men även det fantastiska skick som bilen är i. Såväl exteriör, interiör och undertill är bilen i ett helt fantastiskt skick och mycket välbevarad. Även mekaniskt känner man att bilen är i sällsynt god kondition. Såklart i kombination med den fina proveniensen från tjänstgöring som direktionsbil vid Riksbanken. Bilen är utöver högsta utrustningsnivån Executive välutrustad med bl.a RTI navigation, integrerad telefon, original bränslevärmare med tidur, lackering i Marinblå pärlemor, stänkskydd runt om mm. Ingår i Executivepaketet gör bland annat skinnklädsel i softläder, sätesvärme i baksäte, utökad baksäteskomfort med bakflyttat baksäte för bättre benutrymme samt större öppningsvinkel på bakdörrarna, elektrisk solgardin bak, paraplyhållare i bagageluckan, elstolar båda sidor fram, tjockare laminerade sidorutor, Bixenonstrålkastare, större ljudpaket med mera.

Detta är en bil som väcker uppmärksamhet!

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  2003 
 • Första registreringsdatum
  2003-06-05 
 • Avläst mätarställning
  114 220 km 
 • Kw / hk
  200 / 272 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Mörkblå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går bra i motor och den växlar fint och mjukt. All kringutrustning fungerar som den ska enligt ägaren. Fullservad, se bilder. Bilen är nu i oktober nyservad och har även fått ny vattenpump och kamrem, se bilder. Rostskyddsbehandlad, gjordes den 29-31/1 2024 av Rostskyddsmetoder i Vinsta, Vällingby.
  Fabriksmonterad underhållsladdare, Calix.

 • Skick interiör:

  Interiören är i ett mycket fint skick. Skinnklädseln i soft läder luktar fortfarande nytt. Innertaket är helt och fint. Utan anmärkning.

 • Skick exteriör:

  Mycket fin originallack. Listverk och karossdetaljer i ett mycket bra skick. Vindrutan har några små stenskott, se bilder.

 • Skick helhet:

  En potent och lyxig Volvo i ett nära nyskick. Samlarbil eller bruksbil, du avgör.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2023-08-25
Ursprungsbesiktning: 2003-05-06 (EEG)
Datum i trafik första gången: 2003-06-05
Senast godkända besiktning: 2024-03-07
Besiktigad tom: 2025-05-31
Årsskatt: 3902 Kr
Körförbud: Nej
Antal ägare: 8

Fakta om modellen

Volvo S80 T6 Executive var en del av Volvos S80-serie, som var deras lyxiga premium-sedan. T6 betecknar en specifik motorvariant som innebär att bilen var utrustad med en sexcylindrig bensinmotor med turbo. "Executive" -modellen tenderar att ha extra lyx och bekvämlighetsfunktioner jämfört med grundmodellen. Denna modell var riktad till kunder som sökte hög komfort, avancerade säkerhetsfunktioner och en premium körupplevelse.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Stockholm

Kontakta besiktningsman/handläggare för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2024-04-04.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG