Visa alla bilder
Visa film

Volvo PV 544A B18 — 1961

Mycket välrenoverad 544 som är byggd som en klon av en PV Sport. Dubbla förgasare och skarpare kam, vilket förbättrar dess prestanda och attraktivitet i alla avseenden.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Alla antar vid första anblicken att detta är en äkta PV Sport, enda märkbara skillnaden är hjulen. Bilens utseende är imponerande, med ett rent motorutrymme. Den går fint i motor, bromsar och växellåda. Förgasarna kan behöva en liten justering, men bortsett från det är den redo att köras hem."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
165 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16855
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo PV 544A?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Alla antar vid första anblicken att detta är en äkta PV Sport, enda märkbara skillnaden är hjulen. Bilens utseende är imponerande, med ett rent motorutrymme. Den går fint i motor, bromsar och växellåda. Förgasarna kan behöva en liten justering, men bortsett från det är den redo att köras hem."

Beskrivning

Bilen ägs och har renoverats av en entusiast med djupgående kunskaper om Volvo, uppmärksamheten på detaljer är 100%. Han köpte bilen 2003 och påbörjade en komplett renovering från grunden, strippade bilen till plåten, ersatte rostskadade paneler och lackerade om bilen. Växellådan var i gott skick och motorn blev helt ombyggd med en skarpare kam och konverterats för blyfri bensin. Slitna delar ersattes och det monterades med dubbla SU-förgasare. Även fjädringen granskades och nya delar och bussningar monterades, samt en komplett renovering av bromssystemet och även en elsystemet fick en översyn och uppdatering. Renoveringen slutfördes i slutet av 2004 och sedan dess har den alltid varit garageförvarad och endast använts sparsamt under somrarna.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1961/1961 
 • Första registreringsdatum
  1962-07-16 
 • Avläst mätarställning
  64185 km 
 • Kw / hk
  50 / 68 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textile 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bara genom att titta på motorutrymmet kan man se att det fortfarande ser ut som nytt och jag ser ingenting som kräver något arbete förutom rutinmässig service och en liten justering av förgasarna. Bilen är besiktningsbefriad för livet och redo att köras hem. Fina hjul och navkapslar samt extra tillval av kromringar och bra däck.

 • Skick interiör:

  Interiör i ett förtjusande skick, framsäten som nyligen har klätts om för att matcha den ursprungliga stilen. Utrustad med attraktiva gummimattor, dörrsidor, innertak och välbevarad instrumentering. Även om det vinylklädda instrumentbrädan är intakt, finns det en liten resning vid förarsidans hörn. Att den är utrustad med eftermonterade nackstöd tillför en charmig touch till bilens interiör.

 • Skick exteriör:

  Karossen och panelerna är raka, med god inpassning. Utan tecken på skador eller rost, förutom en knappt synlig liten buckla bakom bakre stötfångaren. All kromarbeten är blanka och inkluderar ett bakre Marchal extraljus och en dragkrok. Tillsammans med dubbla Marchal extraljus fram (som inte är inkopplade). Underredet är rent och fritt från skador. Lacken är fin och i utmärkt skick, endast mycket små tecken på användning.

 • Skick helhet:

  En nyckelfärdig bil som de flesta kommer att tro är en original PV Sport. Du kan njuta av denna bil i många år framöver, endast rutinmässigt underhåll krävs.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2005-04-12
Ursprungsbesiktning: 1962-07-16 (regbes) (Ombes:19740617)
Datum i trafik första gången: 1962-07-16
Senast godkända besiktning: 2017-06-22
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 3

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta besiktningsman/handläggare för att boka en tid för visning:

Shaun Major
+46 709-72 40 07
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2024-04-04.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG