Visa alla bilder
Visa film

Volvo Amazon 121 B18 — 1967

Amazon 2-dörrars med endast 118 543 km och en ägare, köpt ny hos Volvohandlare i Borås. Förvånande att enägarebilar finns tillgängliga efter mer än 50 år.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Går fint i motorn, växellådan och bromsarna. Gott skick. Vi håller för närvarande på med en översyn av bilen och en uppdatering kommer att ges senare denna vecka. Den har inte körts mycket de senaste åren. Besiktningsbefriad."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
105 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16864
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo Amazon 121 B18?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Går fint i motorn, växellådan och bromsarna. Gott skick. Vi håller för närvarande på med en översyn av bilen och en uppdatering kommer att ges senare denna vecka. Den har inte körts mycket de senaste åren. Besiktningsbefriad."

Beskrivning

Säljs på uppdrag av ägarens dödsbo. Ett sällsynt fynd: Endast en ägare och bara 11 843 km på mätaren. Ett flertal besiktningsprotokoll finns med som bekräftar den låga körsträckan. Den ursprungliga registreringsskylten medföljer, P29823. Vid något tillfälle genomgick bilen en restaurering och omlackering, inklusive svetsreparationer på förarsidans främre tröskel, de inre hjulhusen i bagageutrymmet, de bakre nedre skärmarna och reservhjulsbaljan. Den exakta tidpunkten för dessa reparationer är osäker, uppskattningsvis kan det ha varit för cirka 15 år sedan. Bilen är fortfarande i fantastiskt skick, med en trevlig och välunderhållen interiör.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1967/1967 
 • Första registreringsdatum
  1972-07-04 
 • Avläst mätarställning
  118543 
 • Kw / hk
  55 / 75 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Vinyl 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen fungerar bra i motor, växellåda och bromsar. Den kördes 10 km till vårt depot utan problem. Det behöver nya bakre stötdämpare och termostat, vilka båda är enkla och okomplicerade att reparera.

 • Skick interiör:

  Interiörens skick överensstämmer väl med den låga körsträckan och det ser nästan ut som om baksätet aldrig har använts. Framsätena är också i utmärkt skick, med endast mindre veck som överensstämmer med åldern. Bilen har bra mattor och ett väl underhållet innertak. Det finns en spricka i vinylen på instrumentbrädan, men mätarna är i gott skick och radion fungerar.

 • Skick exteriör:

  Bilen har genomgått någrea svetsarbeten och blivit omlackerad. Detta resulterar i en kaross som nu är rak och fri från problem. Lacken är ren och fin men skulle kunna förbättras ytterligare med en enkel polering. Det enda problemet som bör noteras är ett hål nära stänkskyddet på den bakre vänstra innerskärmen, se bilder. Kromet är tilltalande, även om det finns en lätt oxidation på hörnet av bakre stötfångaren.

 • Skick helhet:

  En Volvo Amazon med bara en tidigare ägare är ett ovanligt fynd, särskilt en med solid kaross, presentabelt skick med låg mätareställning. En härlig bil att äga och köra under många år framöver.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1972-07-04 (Konvert)
Ursprungsbesiktning: 1972-07-04 (regbes) (Ombes:19800516)
Datum i trafik första gången: 1972-07-04
Senast godkända besiktning: 2018-05-16
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 1

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta besiktningsman/handläggare för att boka en tid för visning:

Shaun Major
+46 709-72 40 07
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2024-04-04.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG