Visa alla bilder

Volvo 144 — 1971

Välbevarad och välskött 144 med få ägare och låga mil.

Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Mycket fin välhållen bil som är i det närmaste orört originalskick"

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
170 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16776
STRÅVALLA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo 144?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Mycket fin välhållen bil som är i det närmaste orört originalskick"

Beskrivning

Såld ny i Varberg och hållit sig i den regionen sedan dess. Alla urpsringliga papper och besiktningsprotokoll finns. Bilen stod still en period på drygt 20 år innan nuvarande ägare tog över. Den fick då en genomgång där alla slangar, däck, bromsar och sådant byttes ut. Här gjordes bara det nödvändigaste för driftsäkerhet. Några mindre reparationer utfördes, trösklar lackerades. Allt för att inte inkräkta för mycket på det fina originalskicket.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1971/1971 
 • Första registreringsdatum
  1971-06-30 
 • Avläst mätarställning
  99329 km 
 • Kw / hk
  60 / 82 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går mycket fint, tyst och mjukt, elektronisk tändning monterad så den startar lätt under alla förhållanden. Bromsar genomgångna. alla slangar bytta, nya däck, ny värmeventil monterad.

 • Skick interiör:

  Mycket gott skick , orört utan var sig några skador eller reparationer. Slitage vid förarsäte kan skönjas genom en brusten kederlist, annars inget alls att anmärka på. Radio ej original men tidstypisk. Bagagerum håller samma fina standard och motorrummet också klanderfritt originalskick.

 • Skick exteriör:

  Mycket fin och välbevarad i allt från lack till blankdelar. Några lackbättringar finns, och om något varit omlackerat kan det skett på ett tidigt skede i bilens historia. Efter stilleståndet lackerades trösklarna sam två skärmkanter lagades. Detta professionellt utfört och lagningarna varken syns eller känns. Den känsliga punkten vid pedalstället är också i vidgjort. En liten reparations med en skruvad plåt finns i ett hjulhus bak.

 • Skick helhet:

  Helhetsskicket kan bara beskrivas som utsökt. Solid bil som alltid hållits i ett mycket gott skick, allt fungerar till belåtenhet - en av de bättre 144:or som finns med en stor dos originalkänsla.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2022-09-13
Ursprungsbesiktning: 1971-06-30 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1971-06-30
Senast godkända besiktning: 2020-08-07
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 6

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Stråvalla

Kontakta besiktningsman/handläggare för att boka en tid för visning:

Mårten Carlsson
+46 734 17 49 90
marten@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2024-04-04.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG