Visa alla bilder
Visa film

Toyota Previa XL 2.4 — 1992

Svensksåld Previa XL med endast en ägare och en dokumenterad körsträcka på endast 2002 mil. Omskriven i månadens nummer av tidningen Klassiker.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Ägarna är passionerade Toyota-entusiaster och har alltid kört bilen varsamt och förvarat den i en varmt. Att hitta ett bättre exemplar skulle vara som att ge sig ut på ett omöjligt uppdrag."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
112 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16615
JÖNKÖPING
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Toyota Previa XL 2.4?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Ägarna är passionerade Toyota-entusiaster och har alltid kört bilen varsamt och förvarat den i en varmt. Att hitta ett bättre exemplar skulle vara som att ge sig ut på ett omöjligt uppdrag."

Beskrivning

Nuvarande ägare köpte bilen ny 1992 från Toyota-återförsäljaren i Jönköping. Den har väl dokumenterad historik, inklusive det ursprungliga kvittot från försäljningen på 176 300 kr. Denna bil var ägarens favorit och kördes sparsamt eller vid speciella tillfällen, vilket förklarar dess anmärkningsvärt låga körsträcka. Previa var en banbrytande persontransportör under 90-talet, med en slank design, udda mittmotor-konfiguration och gott om utrymme. Den var mycket eftertraktad då och och idag är den en intressant investering som fortfarande kan njutas av. Bilen är med i denna månads nummer av tidningen Klassiker, och du kan läsa artikeln i den bifogade PDF:en.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1992/1992 
 • Första registreringsdatum
  1991-12-17 
 • Avläst mätarställning
  20021 km 
 • Kw / hk
  97 / 132 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Metallic Grå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen gick bra under provkörningen och allt fungerar som det ska. Bilen har inte körts sedan 2008 och har sedan dess förvarats i ägarens lagerlokal, senaste besiktning 2007. Den behöver en service och översyn innan den är redo tas i bruk. I augusti 2022 byttes motorolja och filter på bilen. Bilen har bra hjul, dock små lackskador på navkapslarna. Äldre däck.

 • Skick interiör:

  Interiören kan bäst beskrivas som nästan ny, endast mycket små tecken på användning finnas. Det enda jag kunde hitta var en liten skada på kanten av förarsätets vinyl, se bilder.

 • Skick exteriör:

  Karossen är rak utan tecken på skador. Mycket ren och snygg under, även om det finns lätt ytrost på vissa komponenter. Lacken är imponerande fin med tanke på att bilen är över 30 år gammal, dock något matt på taket men skulle bli riktigt bra igen efter en polering. Några mindre skador finns, en liten repa på bakre stötfångaren och under bakljuset. Mindre stenskott på bakskärm under fönstret samt några små stenskott i frontren.

 • Skick helhet:

  En symbol för innovation under 90-talet och den fortsätter att imponera med sitt moderna utseende. Att hitta en Previa i detta skick med endast 20 021 km på mätaren är nästan otroligt. En exceptionellt tilltalande youngtimer som kan förgylla din samling.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2022-09-16
Ursprungsbesiktning: 1991-11-25 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1991-12-17
Senast godkända besiktning: 2007-08-28
Besiktigad tom: 2008-09-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 1

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Jönköping

Kontakta besiktningsman/handläggare för att boka en tid för visning:

Shaun Major
+46 709-72 40 07
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2024-04-04.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG