Visa alla bilder
Visa film

Saab 96 2-takt — 1961

Klassisk Saab 96 2-takt. Såld ny i Sverige och väl underhållen med endast två ägare genom dess historia.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Motorn startar direkt och växellådan fungerar fint. Bromsarna behöver dock servas eftersom de inte fungerar så bra, även om handbromsen är funktionsduglig. Frihjulsfunktionen fungerar. Trots problemet med bromsarna är det en absolut fröjd att köra."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
62 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16842
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Saab 96 2-takt?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Motorn startar direkt och växellådan fungerar fint. Bromsarna behöver dock servas eftersom de inte fungerar så bra, även om handbromsen är funktionsduglig. Frihjulsfunktionen fungerar. Trots problemet med bromsarna är det en absolut fröjd att köra."

Beskrivning

Denna Saab säljs på uppdrag av etts dödsbo. När man kikar på bilens historik köpte nuvarande ägaren den 2008. Enligt familjen renoverades bilen någon gång runt 2010. Vid inspektion av bilen kan jag se vissa svetsreparationer på de inre främre skärmarna och bakre inre hjulhusen i bagageutrymmet, men inget på underredet. Bilen har blivit omlackerad och ser fortfarande fin och presentabel ut trots några mindre repor och skavanker (se bilder). Interiören är ren och snygg; passagerarsätet har bytts ut mot ett liknande i en annan tygfärg. Det är bara att se över bromsarna, sedan har du en trevlig Saab 96 att njuta av i sommar.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1961/1961 
 • Första registreringsdatum
  1961-01-01 
 • Avläst mätarställning
  30620 km 
 • Kw / hk
  28 / 38 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textile 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen startar omedelbart. Går bra i motor och växellåda. Bromsarna kräver dock lite uppmärksamhet eftersom de inte fungerar korrekt. Under provkörningen fick punktering på ett däck, som snabbt byttes ut mot reservhjulet. Det trasiga däcket kommer att repareras inför leverans. Hjulsidor och ringar ingår i bagaget och är i gott skick.

 • Skick interiör:

  Interiören är ren och presentabel. Förarsätet har lösa sömmar på vissa ställen och tyget på passagerarsätet matchar inte i färg. Baksätet är fint. Innertaket är i gott skick, med vissa åldersrelaterade märken. Gummimattorna är bra. Dörrsidorna är fina men har några små slitagemärken runt handtagen. Instrumentbrädan är komplett med originalinstrument och visar lite patina runt handskfacket.

 • Skick exteriör:

  Renoveringen har hållt sig bra, karossen fortfarande rak och oskadad förutom en mycket liten buckla på motorhuven. Underredet är rent. Lacken är ren och fin. Små märken och lackskador finns dock samt två mycket små rostbubblor på bakskärmarna (se bilder). Kromet är fint, även om det finns några blåsor och områden med flagande krom på stötfångare.

 • Skick helhet:

  Med en service och en översyn av bromsarna kan du njuta av denna bil i många år framöver, luta dig tillbaka och lyssna på det distinkta ljudet från den 2-taktsmotorn.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2014-12-09
Ursprungsbesiktning: 1961-01-01 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1961-01-01
Senast godkända besiktning: 2016-09-29
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 2

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta besiktningsman/handläggare för att boka en tid för visning:

Shaun Major
+46 709-72 40 07
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2024-04-04.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG