Visa alla bilder
Visa film

Porsche 996 Carrera Cabriolet 3,4 — 1999

Första generationen 996 cabriolet i ett fint, trevligt och väldokumenterat skick med få brukande ägare, en i Tyskland och två i Sverige.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Okomplicerad, representativ och ett vettigt skick. Och på ett positivt Porsche-vis utstrålar den också en slags prestigelöshet."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
285 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16838
KÄVLINGE
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Porsche 996 Carrera?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Okomplicerad, representativ och ett vettigt skick. Och på ett positivt Porsche-vis utstrålar den också en slags prestigelöshet."

Beskrivning

Den levererades till sin första ägare i Tyskland i mars 1999 och kom till Sverige på våren 2004. Fyra år senare köpte den nuvarande ägaren bilen av sin arbetskamrat och ägaren har hunnit med runt 4 600 mil sedan hösten 2008. Serviceboken är komplett ifylld fram till 2009, ägaren har själv gjort service de resterande åren. I övrigt en komplett dokumentation. Bilen levereras nybesiktigad.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1999/1999 
 • Första registreringsdatum
  2004-05-03 
 • Avläst mätarställning
  164 720 km 
 • Kw / hk
  221 / 300 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Den fick en renoverad ersättningsmotor så sent som förra året, 2023, med det välkända IMS-lagret åtgärdat. Den förra motorn hade just det felet, ett rasat IMS-lager. Originalmotorn var en 3,4-litersmaskin och ersättningsmotorn är en likadan. Ytrostigt avgassystem.

 • Skick interiör:

  Fin och fräsch inredning, ett litet och vanligt instegsslitage på förarstolens vänstersida och normalt slitage för körsträckan. Bra mattor. Någon form av äldre extrakonsol till höger om mitten som är täckt med skinn. Ett avtagbart vindskydd för frusna nackar och en Becker originalradio med dåtida navigationsfunktion.

 • Skick exteriör:

  Presentabel och snygg svart lack, hel och fin sufflett och en hardtop med några små repor på motsvarande vänster C-stolpe. Fina 18-tums riktiga splitfälgar, en modell som egentligen hör hemma på tidigare modeller av 911. Okänt fabrikat, men för den som vill spåra på något står det så här på en av bakfälgarna: 10Jx18H2 8LAG P108554 54RH Made in Germany

 • Skick helhet:

  Prisvärd cabriolet från Stuttgart med samma fina sexcylindriga boxerljud och samma friska luft runt huvudet som andra taklösa bilar från varumärket.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2023-07-12
Ursprungsbesiktning: 2004-04-28 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2004-05-03 (990317)
Senast godkända besiktning: 2024-03-14
Besiktigad tom: 2025-05-31
Årsskatt: 2413 Kr
Körförbud: Nej
Antal ägare: 4

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Kävlinge

Kontakta besiktningsman/handläggare för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt
+46 0705-38 80 22
peter@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2024-04-04.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG