Visa alla bilder
Visa film

Mercedes-Benz 500 SL V8 — 1990

Pedantskött Mercedes Cabriolet med hardtop i toppskick. Ett exemplar som tilltalar varje sann entusiast av dessa bilar.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En välskött bil som fungerar alldeles utmärkt och ger ett mycket gott intryck både ut och invändigt."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
159 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16881
ALLERUM
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Mercedes-Benz 500 SL?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En välskött bil som fungerar alldeles utmärkt och ger ett mycket gott intryck både ut och invändigt."

Beskrivning

Bilen togs in till Sverige 1999 och köptes av nuvarande ägare 2003. Han körde sparsamt med bilen fram till 2013 då den ställdes av till förmån för andra entusiastbilar. Då han är en skicklig och noggrann mekaniker har bilen underhållits väl i hans ägo, den är nu uppstartad och servad, redo för nya äventyr. Bilen levereras nybesiktigad.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1990/1990 
 • Första registreringsdatum
  1999-08-26 
 • Avläst mätarställning
  159731 km 
 • Kw / hk
  240 / 326 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Välservat exemplar som går mycket fint och fungerar utan anmärkning. Sufflett och hardtop mekanism fungerar perfekt.

 • Skick interiör:

  Snygg interiör i svart skinn i oklanderligt skick med få bruksspår.

 • Skick exteriör:

  Lack i toppskick, nuvarande ägare har låtit behandla den hos välrennomerat företag. Endast ett fåtal mindre stenskott finns i fronten. Suffletten är i toppskick, likaså hardtopen. AMG fälgar i fint skick med någon obetydlig skavank.

 • Skick helhet:

  En underbar entusiastbil att njuta av i många härliga och komfortabla sommarmil.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2013-09-22
Ursprungsbesiktning: 1998-09-11 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1999-08-26 (900615)
Senast godkända besiktning: 2013-07-12
Besiktigad tom: 2014-09-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 4

Fakta om modellen

1989 presenterades slutligen 107:ans ersättare. Den nya SL-klassen byggde vidare på W124 E-klass, men försågs även med motorer från W140 S-klass. R129 hade finesser som justerbara stötdämpare och en uppfällbar störtbåge som aktiverades om bilen var på väg att välta. Detta, i kombination med övrig säkerhetsutrustning, gjorde att Mercedes hävdade att R129 var världens säkraste bil, trots att den saknade tak. 129:an uppdaterades 1993 och 1996, bland annat med nya motorer.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Allerum

Kontakta besiktningsman/handläggare för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2024-04-04.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG