Visa alla bilder
Visa film

Ford Consul L Delux 2.3 V6 — 1975

Ford Consul L Deluxe är en exceptionellt sällsynt bil, särskilt versionen utrustad med en 2.3 V6-motor. Dessutom markerade 1975 det sista produktionsåret för denna specifika modell.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Ägaren, en Ford-entusiast, har uppdaterat flera nyckeldelar som generator, vattenpump, frambromsar, kylare under de senaste två åren. Den går bra och har bra bromsar, men en service och justering av förgasaren rekommenderas för optimal prestanda."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
57 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16847
FORSERUM
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Ford Consul L Delux 2.3 V6?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Ägaren, en Ford-entusiast, har uppdaterat flera nyckeldelar som generator, vattenpump, frambromsar, kylare under de senaste två åren. Den går bra och har bra bromsar, men en service och justering av förgasaren rekommenderas för optimal prestanda."

Beskrivning

Ursprungligen såld i Skellefteå 1975. Första ägaren hade den fram till 1982 innan den såldes till en annan lokal ägare som behöll den fram till 2018. Den nuvarande ägaren förvärvade den då. Även om den är i solid och god mekanisk form, krävdes viss svetsning, vilket ledde till en renovering och omlackering 2020. Efter renoveringen har den använts som en sommarbil.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1975/1975 
 • Första registreringsdatum
  1974-09-19 
 • Avläst mätarställning
  184899 
 • Kw / hk
  79 / 107 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textile 
 • Färg
  Grön 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen startar lätt och går bra när den är varm. Jag rekommenderar en justering av förgasarna och en rutinservice, eftersom den inte har körts sedan förra sommaren. Den är besiktningsbefriad och redo för vägarna. Hjulen har attraktiva kromade navkapslar och relativt nya däck. Motorutrymmet i originalskick, vilket skulle kunna förbättras om så önskas. Utrustad med en dragkrok.

 • Skick interiör:

  Interiör i exceptionellt bra och oskadat originalskick. Endast små tecken på slitage finns. Extra temperaturmätare har installerats Den doftar fräscht och erbjuder en verkligt trevlig och njutbar sittupplevelse.

 • Skick exteriör:

  Representabel framtoning med rak kaross som är fri från allvarliga rostproblem. Mycket prydligt underrede. Lacken är fin även om det finns några små blåsor. Vinyltaket, som hade spruckit och fått blåsor, har nu lagats (se bilder). Kromdetaljerna är rena och blanka.

 • Skick helhet:

  En riktig överlevare! Färre än 20 exemplar kvar i Sverige och ett idealiskt fynd för en Ford-entusiast. Den behöver en rutinservice och justering, och de kosmetiska problemen kan hanteras gradvis och kräver inte omedelbar uppmärksamhet.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2023-09-06
Ursprungsbesiktning: 1974-09-19 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1974-09-19
Senast godkända besiktning: 2023-06-02
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 4

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Forserum

Kontakta besiktningsman/handläggare för att boka en tid för visning:

Shaun Major
+46 709-72 40 07
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2024-04-04.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG