Visa alla bilder

Ford Anglia 1,2 — 1955

Charmig Anglia ssom är såld ny i Sverige. Endast tre ägare sedan ny, renoverades på 80-talet och ser fortfarande bra ut.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Nyligen togs ut bilen ut ur förvaringen för att ta foton. Motorn går runt fint men startade den inte på grund av ett problem med tändning/el som kräver en mindre översyn. Kördes senast av ägaren i oktober. Dessa är enkla bilar att reparera, och delar är lättillgängliga. Besiktningsbefriad."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
27 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16869
FORSERUM
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Ford Anglia 1,2?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Nyligen togs ut bilen ut ur förvaringen för att ta foton. Motorn går runt fint men startade den inte på grund av ett problem med tändning/el som kräver en mindre översyn. Kördes senast av ägaren i oktober. Dessa är enkla bilar att reparera, och delar är lättillgängliga. Besiktningsbefriad."

Beskrivning

Denna Anglia är såld ny i sverige har haft tre ägare. En av dessa var en dam från Huskvarna som ägde den i 40 år. Bilen genomgick en fullständig renovering i slutet av 80-talet, och enligt tidigare ägare användes då inget spackel. Istället applicerades blyinläggning, följt av lackering och ugnstorkning för att uppnå en extra blank finish. Interiören kläddes om i dess nuvarande röda vinylfinish. Även om det inte är bekräftat om motorn renoverades, verkar den ren och prydlig, och verkar vara i ordning.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1955/1955 
 • Första registreringsdatum
  1955-01-01 
 • Avläst mätarställning
  6659 
 • Kw / hk
  26 / 35 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Vinly 
 • Färg
  Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen kräver en mindre översyn och uppstartsservice efter att ha varit förvarad över vintern. Den har fina hjul med bra äldre däck och, överraskande nog, är utrustad med en dragkrok.

 • Skick interiör:

  Interiören är ren och presentabel, fina röda säten och bra äldre mattor. Det finns små skador på kanterna av baksätet (se bilder). Instrumentbrädan är fin och original.

 • Skick exteriör:

  Med tanke på att renoveringen skedde för 40 år sedan är bilen fortfarande imponerande fin. Rak kaross, glänsande lack och fint kromarbete utan några rost. Även om det finns några små lackskador och stenskott, sticker inget signifikant ut. Underredet är väl underhållet och visar inga tecken på skador eller rost.

 • Skick helhet:

  Dessa charmiga bilar drar till sig mycket uppmärksamhet och är perfekta för dem som är nya inom den klassiska bilscenen. Enkla att underhålla och ett prisvärt alternativ.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2024-03-02
Ursprungsbesiktning: 1955-01-01 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1955-01-01
Senast godkända besiktning: 2017-06-02
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 4

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Forserum

Kontakta besiktningsman/handläggare för att boka en tid för visning:

Shaun Major
+46 709-72 40 07
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2024-04-04.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG