Visa alla bilder
Visa film

FN M67D 500cc OHV — 1930

Utmärkt skick. Ett sällsynt fynd och en publikmagnet.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Vi har inte testat denna motorcykel. Enligt ägaren är den dock i gott skick och redo att köras. Vänligen se den bifogade filmen för mer detaljer."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
63 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16836
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande FN M67D 500cc OHV?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Vi har inte testat denna motorcykel. Enligt ägaren är den dock i gott skick och redo att köras. Vänligen se den bifogade filmen för mer detaljer."

Beskrivning

Denna motorcykel, registrerad 1930, har sannolikt sitt ursprung från Belgien och kom till Sverige i slutet av 1980-talet. Den genomgick en renovering någon gång mellan 2006-2012.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1930/1930 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
   
 • Kw / hk
  10 / 14 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Läder 
 • Färg
  Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motorcykeln har underhållits noggrant. Den har regelbundet startats och använts några gånger varje sommar. Den har attraktiva hjul med äldre däck av god kvalitet.

 • Skick interiör:

  Snygga dubbla lädersäten

 • Skick exteriör:

  Renoveringen har hållit väl över tid. Inga skador eller bucklor på bränsletanken. Det finns en lätt oxidation på styret, som syns i de tillhandahållna bilderna. Motorcykelns svarta lack är fortfarande tilltalande, med endast några mindre skönhetsfel och bättringar finns.

 • Skick helhet:

  Det är verkligen anmärkningsvärt att en motorcykel som närmar sig ett sekel gammal fortfarande är i drift. FN är ett sällsynt fynd i Sverige, vilket säkerställer att du kommer att vara en publikmagnet varje gång du anländer till en klassisk bil- eller motorcykelutställning med denna motorcykel.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2023-09-17
Ursprungsbesiktning: 2012-09-26 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2012-09-29 (300327)
Senast godkända besiktning: 2012-09-26
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 6

Fakta om modellen

FN, känt som Fabrique Nationale de Herstal, var en framstående belgisk motorcykeltillverkare från 1901 till 1967. Det var känt för att producera de första fyrcylindriga motorcyklarna och implementera kardandrivning i alla modeller från 1903 till 1923. FN:s arv inkluderar tvångsproduktion av motorcyklar för den tyska armén under första världskriget, framstående prestationer i sprint- och långdistansmotorcykeltävlingar, samt framgångar inom motocross efter 1945.

Modellen FN M67D, som producerades mellan 1929-1936, är ett bevis på FN:s innovativa ingenjörskonst och designförmåga under den eran. Motorcykeln transporteras för närvarande till vårt depot i Sandared, några dagar innan auktionen avslutas, redo för sin nästa ägare att uppskatta dess historiska och mekaniska betydelse.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta besiktningsman/handläggare för att boka en tid för visning:

Shaun Major
+46 709-72 40 07
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2024-04-04.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG