Visa alla bilder
Visa film

BMW 633 CSi A — 1980

E24 633 CSi, känd för sin distinkta design och robusta 3,3-liters motor. En mycket eftertraktad coupé från 80-talet som har haft samma ägare de senaste 20 åren.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Bilen genomgick precis en uppstartsservice som även inkluderade installation av ett nytt batteri och åtgärdande av en läckande bränsleslang. Under provkörningen gick bilen bra, växllade mjukt och hade bra bromsar. Dock indikerade den för låg bromsvätskenivå, detta trots att det är vara fullt. Den ger även indikering på slitna bromsbelägg. Därför rekommender vi en genomgång av bromssystemet."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
91 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16843
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande BMW 633 CSi A?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Bilen genomgick precis en uppstartsservice som även inkluderade installation av ett nytt batteri och åtgärdande av en läckande bränsleslang. Under provkörningen gick bilen bra, växllade mjukt och hade bra bromsar. Dock indikerade den för låg bromsvätskenivå, detta trots att det är vara fullt. Den ger även indikering på slitna bromsbelägg. Därför rekommender vi en genomgång av bromssystemet."

Beskrivning

Denna bil säljs på uppdrag av ägarens dödsbo. Denna bil var en älskad ägodel, regelbundet använd och njuten varje sommar. Ursprungligen såld i Sverige och har använts konsekvent på årsbasis, baserat på familjens vittnesmål. En komplett BMW-verkstadshandbok tillhandahålls, även om inga ytterligare dokumentation finns.Ägaren förvärvade bilen 2003 och den har under denna tid fått vissa renoveringar och delvis lackerats om.

BMW 633 CSi är en klassisk modell från BMW:s 6-serie, introducerad i mitten av 1970-talet och producerad fram till mitten av 1980-talet. Bilen drivs av en 3,3-liters rak sexa, vilket ger en fin balans mellan prestanda och smidig körupplevelse.

E24 mottogs väl för sin eleganta design, rymliga och bekväma interiör och imponerande kördynamik. Bakhjulsdriften i kombination med dess kraftfull motor gjorde den till en favorit bland kör-entusiaster. Bilen var också utrustad med för tiden avancerad teknologi och lyx, inklusive en sofistikerad färddator i senare modeller.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1980/1980 
 • Första registreringsdatum
  1980-10-10 
 • Avläst mätarställning
  165518 km 
 • Kw / hk
  145 / 197 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Läder 
 • Färg
  Ljusgrå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motor och växellåda fungerar bra, bromsarna fungerar men som nämnts behöver de en översyn och en rekommenderad fullständig service föreslås. Besiktning giltig till 31/05/25. Bra aluminiumfälgar med några små skrapmärken och bra äldre däck.

 • Skick interiör:

  Interiören är original, bra fram- och baksäten i läder med lite slitage på förarstolen (se bilder). Mattorna har visst slitage på förarsidan men är överlag bra. Dörrsidor och innertaket är bra med endast mindre märken. Elspeglar, elhisar och soltak fungerar, även om taket endast kan tiltas och inte öppnas helt. Instrumentpanelen och instrumenten är i gott skick. Bilen har tonade rutor.

 • Skick exteriör:

  Bilenär delvis omlackerad, något som är vanligt för dessa modeller. Framskärmarna har en lätt nyansskillnad och det har gjorts reparationer på de inre övre kanterna (se bilder). En buckla på passagerardörren nära sidolisten tillsammans med några lackskador och repor finns (se bilder). Underredet är i gott skick med tanke på bilens ålder, med en mindre buckla på tröskeln noterad. Trots dessa problem är bilen representabelt.

 • Skick helhet:

  Med en ordentlig service och bromskontroll kan du se fram emot att njuta av denna bil under hela sommaren. De kosmetiska bristerna kan åtgärdas över tid.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2008-04-01
Ursprungsbesiktning: 1980-10-10 (regbes) (Ombes:20040810)
Datum i trafik första gången: 1980-10-10
Senast godkända besiktning: 2023-05-11
Besiktigad tom: 2025-05-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 22

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta besiktningsman/handläggare för att boka en tid för visning:

Shaun Major
+46 709-72 40 07
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2024-04-04.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG