Visa alla bilder
Visa film

Austin Seven 747cc — 1937

Köp denna och förflytta dig tillbaka till 1930-talets brittiska racerbanor.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En liten och tuff bil."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
130 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16561
VALBO
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Austin Seven?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En liten och tuff bil."

Beskrivning

Bilen för den mindre familjen, Austin Seven, byggdes ofta om för tävlingsbruk i England då dessa var lätta och hade en robust konstruktion. Även Austinfabriken byggde om dessa för tävlingsbruk samt för den sportige motoristens nöjesresor.

I "works"-form klarade sig dessa tvåsitsiga bilar med spetsig kaross bra i tävlingar under åren runt 1930, både i Tourist Trophy i Nordirland och i evenemang på klassiska Brooklands racerbana. Austin Seven Sports-modell fick namnet "Ulster" från sina framgångar i Tourist Trophy-tävlingarna på Ards-banan i Ulster. Detta exemplar är en replika av dessa framgångsrika tävlingsbilar. Den är för många år sedan importerad från England och dess tidiga historia är för oss okänd. Den registrerades i Sverige 1988 och är nu inne på sin fjärde ägare.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1937/1937 
 • Första registreringsdatum
  1989-06-22 
 • Avläst mätarställning
  27 636 miles 
 • Kw / hk
  9 / 12 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Vinyl 
 • Färg
  Mörkröd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går bra i motorn och växlar som den ska. Motorn och växellådan är renoverade på 2010-talet men bilen har gått väldigt lite sedan dess, se bilder.

 • Skick interiör:

  Exteriören är bra patinerat bruksskick. Fin tounneau medföljer.

 • Skick exteriör:

  Renoverad och lackerad på 1970-talet. Har mindre slitage och skav.

 • Skick helhet:

  Bilen är i ett mycket bra och tilltalande bruksskick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1998-07-14 (Konvert)
Ursprungsbesiktning: 1988-11-01 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1989-06-22
Senast godkända besiktning: -
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: -

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Valbo

Kontakta besiktningsman/handläggare för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2024-04-04.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG