Visa alla bilder
Visa film

Zündapp C50 Sport 49cc — 1976

En Zündapp C50 Sport som är levererad ny i Tyskland. Mycket välskött och leveras med de tyska originalhandlingarna.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Startar lätt och går smidigt, samtidigt som den med sina 3,5 hk är rapp i gången. Växlar och bromsar fungerar oklanderligt, och dess fina skick gör att den fortfarande ser ut att vara nästan ny."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
56 001SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15704
TJÖRN
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Zündapp C50 Sport?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Startar lätt och går smidigt, samtidigt som den med sina 3,5 hk är rapp i gången. Växlar och bromsar fungerar oklanderligt, och dess fina skick gör att den fortfarande ser ut att vara nästan ny."

Beskrivning

Ägaren samlar bl.a på gamla motorcyklar och köpte denna för tio år sedan av en välkänd Zündapp-samlare. Bortsett från det grundläggande underhållet, har ägaren fokuserat på att hålla allt i original och endast åka med den på lokala småresor under sommarmånaderna. Däremellan har den alltid stått förvarad inomhus på ägarens kontor, då som en vacker utsmyckning. Direkt när han köpt den, lät han montera ett Cuppini-styre. Ett sådant styre var nämligen ett självklart tillval vid tiden då ägaren, 15 år gammal, själv drömde om att få äga en Zündapp.

Den ser fortfarande ut som ny och är i ett utmärkt fungerande och användbart skick. Den har bl.a en 49cc tvåtaktsmotor som i det tyska utförande producerar ungefär 3,5 hästkrafter. Den har en fyrväxlad växellåda och den har en topphastighet på cirka 70km/h. C50 Sport har en ramkonstruktion som inkluderade en ram av stål, delvis är ingjuten i aluminium. En framgaffel av teleskoptyp och dubbla kromade stötdämpare bak sköter sedan fjädringen, och ger den dess fina och gedigna körkänsla. Den har även de ursprungliga tyska papperna (se foton), och dessa ingår givetvis i köpet.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1976/1975 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
  12602 km 
 • Kw / hk
   
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Vinyl 
 • Färg
  Chrome/Blå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Några kickar och motorn startar och går både lugnt och smidigt. Den är rapp och går fint, lätt att växla och med bromsar av en kvalitet som är långt bättre än de flesta andra mopeder. Utmärkt krom, snygga och fina fälgar och bra däck. Gummipackningen mellan motorkåpan och kedjeskyddet är något vittrad men det är originalet från fabrik, och skulle man vilja byta ut den, så finns den att köpa som nytillverkad.

 • Skick interiör:

  Fin, original sittdyna och med dito matchande pakethållare.

 • Skick exteriör:

  Lackering och krom glänser utan repor eller andra skador, med undantag för ett mindre, 2 cm litet märke på tanken som knappt märks. Helhetsintrycket på cykeln är att den fortfarande är i nära nyskick.

 • Skick helhet:

  Denna Zündapp-juvel har blivit otroligt väl omhändertagen och är välskött.

Fakta om modellen

C50 Sport är en klassisk motorcykelmodell tillverkad av det tyska företaget Zündapp mellan 1958 och 1979, och var en populär modell på den tiden och de var kända för både sin stora pålitlighet och dess fina prestanda.

Modellen Zündapp C50 Sport var framförallt populär bland förare som ville ha en lätt, pålitlig och samtidigt en ekonomisk motorcykel som kunde hantera både vardagspendling, såväl som längre turer.

C50 Sport anses nu vara en klassisk motorcykel och modellen är mycket efterfrågad bland både samlare och entusiaster.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Tjörn

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Shaun Major
+46 709-72 40 07
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-03-30.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG