Visa alla bilder
Visa film

Volvo Amazon 121 B18 — 1968

En bra representant för det svenska bilbeståndet på 1960-talet.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Körklar Amazon i bruksskick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
60 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15637
ENKÖPING
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo Amazon 121?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Körklar Amazon i bruksskick."

Beskrivning

Bilen känns bra på vägen och B18-motorn spinner som den ska. Den är omlackerad någon gång i tiden och i och med detta har man spacklat igen springorna mellan sandplåt och bakskärm samt bakplåt och skärm, se bilder. Man har även utfört svetsarbeten på den, bland annat så är skärmkanterna bak bytta.

Bilen har även försetts med ett nytt avgassystem och den levereras med sommardäck med bra mönster. Den är i ett bruksskick och färdig att användas.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1968/1968 
 • Första registreringsdatum
  1968-06-24 
 • Avläst mätarställning
  27769 km 
 • Kw / hk
  55 / 75 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Vinyl 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Fungerar bra i motor och drivlina. Nytt avgassystem.

 • Skick interiör:

  Interiören är i ett slitet bruksskick. Ryggstöden fram är utbytta, troligtvis mot dito från Volvo 140, förmodligen för att kunna montera nackstöd, se bilder. Fint innertak, dock någon smutsfläck.

 • Skick exteriör:

  Bilen har en äldre omlackering. Det finns några mindre rostskador och små bucklor, se bilder. Även spackelsprickor och sprutspackelblåsor, se bilder.

 • Skick helhet:

  En körklar Amazon i ett bruksskick man inte behöver vara alltför rädd för att sladda på grusväg med.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2023-01-08
Ursprungsbesiktning: 1968-06-24 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1968-06-24
Senast godkända besiktning: 2017-05-15
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 5

Fakta om modellen

Största nyheterna på Volvo Amazon 1968 var den delade rattstången och den nya säkerhetsratten som gav vika vid en kollision. Bilarna fick nu bromsservo och den lilla ratten på stolarna för att enkelt kunna reglera svankstödet. Nytt för året var också antireflexbehandlade torkararmar.

I slutet av 1967 upphörde tillverkningen av alla fyrdörrars Amazoner men tvådörrarsversionen tillverkades ända fram till 1970. Under 60-talet var Amazon Volvos stora volymbil och en stor framgång både i Sverige och på en rad exportmarknader, uppskattad för sin kraftiga konstruktion och pålitlighet.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Enköping

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-03-02.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG