Visa alla bilder
Visa film

Volvo 740 2.3 — 1987

Välbevarad 744 i fint skick, samma ägare i 35 år.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Volvo 744 i bra skick, väl underhållen och sparsamt körd de senaste åren. Besiktigad och körklar."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
34 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15721
MÖRRUM
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Volvo 744 i bra skick, väl underhållen och sparsamt körd de senaste åren. Besiktigad och körklar."

Beskrivning

Nuvarande ägare köpte bilen 1988, då hade den rullat 900 mil. Han har sedan skött den väl och gjort löpande service, de senaste åren har den använts som andra bil och använts mycket lite. Bilen har alltid stått i garage när den inte körts med och har inte blivit solblekt vare sig i lack eller inredning. Framskärmarna är bytta, Volvo originalskärmar lackades i originalkulör och monterades. Vidare har “hundbenen” bägge sidor lagats och lackats det har även lagats i någon balk på undersidan. Detta är gjort för flera år sedan och ger fortfarande ett fint intryck.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1987/1987 
 • Första registreringsdatum
  1987-05-26 
 • Avläst mätarställning
  185210 Km 
 • Kw / hk
  83 / 113 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen går bra och har de senaste åren fått bland annat ny koppling och kylare.

 • Skick interiör:

  Inredning i fint skick med få bruksspår. Innertaket hänger lite och fått en reva över förarsidan.

 • Skick exteriör:

  Originallack i fint skick, skärmarna är bytta och lackerade i original kulör. Liten bättring finns på takets vänstersida samt “hundbenen” bägge sidor. Däck och fälgar i bra skick. Spricka i vindrutan på vänstersidan, ej i synfält.

 • Skick helhet:

  Modern entusiastbil som är väl värd att bevara och glädjas åt.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2011-05-23
Ursprungsbesiktning: 1987-05-21 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1987-05-26
Senast godkända besiktning: 2022-06-14
Besiktigad tom: 2024-05-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 2

Fakta om modellen

Volvos 700-serie introducerades på marknaden 1982 med 760. 1984 kom den enklare modellen 740 som också blev volymbilen. Volvo 740 är enkelt uppbyggd med självbärande kaross och en rakställd radmotor. Den utvecklades i Sverige och Nederländerna samtidigt som man satsade hårt på den amerikanska marknaden. Produktionen upphörde 1992.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Mörrum

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-03-30.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG