Visa alla bilder
Visa film

Volvo 244 GL B23 — 1983

Välbevarad bil som levt ett lugnt liv i Norrland. En och samma ägare i 39 år.

Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Välbevarad bil i nära nyskick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
111 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15628
PITEÅ
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Välbevarad bil i nära nyskick."

Beskrivning

Den här Volvon såldes ny av Forslunds bil i Piteå i december 1982. Där utrustades den med detaljer som Marchal extraljus, ett sk "taxivred" till bakluckan, dragkrok och GLT-fälgar. Första ägaren skötte sedan servicen på märkesverkstad under alla år och ägde bilen ända fram till juli 2021 då nycklarna överlämnades till nuvarande ägare. Vid det tillfället hade bilen bara körts drygt 11600 mil, och idag står mätarställningen på 11638. Samtliga handlingar såsom besiktningsprotokoll, servicebok och inköpskvitton finns tillgängliga.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1983/1983 
 • Första registreringsdatum
  1982-12-10 
 • Avläst mätarställning
  116380 km  
 • Kw / hk
  82 / 111 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  textil 
 • Färg
  grönmetallic 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motorrummet är prydligt med endast en liten grad av ärg på lättmetallkomponenterna. Bilen startar och går mycket fint. Inför den senaste besiktningen byttes bromsok och belägg fram, samt ett hjullager. Allt i kupén fungerar elektriskt, från belysning till bältessummer.

 • Skick interiör:

  Beige plysch, som på Volvospråk heter 703, är i oklanderligt fint skick för att vara 40 år gammalt. Allting är helt och i mycket välbevarat skick. Nya förvaringsfack på dörrsidorna.

 • Skick exteriör:

  Färgen upplevs nästan som silver, men det är faktiskt en ljusgrön metallic-färg som heter nr.178. Originallacket är i genomgående fint skick förutom på vänster framdörr och vänster bakskärm där det har skett en omlackering under listen på grund av en mindre parkeringsskada. En liten inbuktning kan ses på förardörren som har fått någon lättare törn, men inga lackskador. Några små märken kan ses på bakluckan och minimalt med stenskott. Fälgarna är mycket fina, och kofångare och lister är lika fina.

 • Skick helhet:

  Fin på gränsen till utställningsskick. Mycket välhållen och omhändertagen originalbil.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1996-05-09 (Konvert)
Ursprungsbesiktning: 1982-11-26 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1982-12-10
Senast godkända besiktning: 2021-07-27
Besiktigad tom: 2023-07-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 2

Fakta om modellen

Volvo 240 är en svensk personbil med bakhjulsdrift som tillverkades av Volvo mellan åren 1974 och 1993. Modellen hade en framvagn med McPherson fjäderben, vilket gjorde bilen lättare att styra.

Bilen lanserades som en säker bil och förknippas med god krocksäkerhet, men inte särskilt spännande köregenskaper men nästintill outslitlig. I början av modellserien var 244 GL den mest kraftfulla varianten med bränsleinsprutning på B21-motorn.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Piteå

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Mårten Carlsson
+46 734 17 49 90
marten@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-03-30.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG