Visa alla bilder
Visa film

Volkswagen Typ1 Bubbla 1200 Oval — 1954

Tidig Typ 1 från 1954, dvs en så kallad Oval med mycket proveniens och i ett fint renoverat skick. Bilen har dessutom den mycket ovanliga originalkulören L276, Ultra Maroon.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Bilen startar lätt och går bra när den är ordentligt uppvärmd. Den har inte körts mycket det senaste året, men trots att bromsarna fungerar bra, så tar pedalen lite högt och bör därför justeras något. Bilen är färdigbesiktigad och numera besiktningsbefriad och kan därför köras hem om köparen så önskar."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
175 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15692
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Bilen startar lätt och går bra när den är ordentligt uppvärmd. Den har inte körts mycket det senaste året, men trots att bromsarna fungerar bra, så tar pedalen lite högt och bör därför justeras något. Bilen är färdigbesiktigad och numera besiktningsbefriad och kan därför köras hem om köparen så önskar."

Beskrivning

Den nuvarande ägaren tycker om att samla på gamla bilar och köpte just denna av nostalgiska skäl eftersom han ägde en likadan på 1960-talet. Han har nu dock insett att han sällan använder den och har därför nu bestämt sig för att sälja den igen. Bilen levereras nu med en stor mängd gamla kvitton och besiktningsprotokoll, inklusive kördagbok och servicehäften osv. Av de äldre handlingarna kan vi se att bilens ursprungliga registreringsnummer var A70453 och att den 1960 har fått en utbytesmotor från VW. Den fick sedan 1973, ett nyare registreringsnummer, som blev CCZ563, för att sedan, av allt att döma, falla ur registret någon gång i mitten av 1980-talet. Vad som hände efter det är okänt, men 2012 så återregistrerades den igen och fick sitt nuvarande registreringsnummer. Bilen renoveras därefter mellan åren 2015 och 2016.
Vid renoveringen lackerades bilen om och interiören renoverades och byttes devis ut och den är än idag i ett mycket gott skick. Allt övrigt fungerar som det ska, inklusive dess körriktningsvisare/pilar.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1954/1954 
 • Första registreringsdatum
  2012-06-20 
 • Avläst mätarställning
  59962 km 
 • Kw / hk
  29 / 39 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Vinyl 
 • Färg
  Ultra Maroon Metallic 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  När motorn väl är varm går den fint och smidigt. Det är enkelt att växla, och bromsarna fungerar bra, även om bromspedalen bör justeras ner något för att börja ta i ett lägre läge. Besiktningsbefriad och alltså redo att köras. Bilen saknar ett spolarmunstycke för vindrutan, varför det kan vara lämpligt att komplettera med detta, även om man kanske oftast brukar bilen när solen skiner.

  Bilens tidigare utbytesmotor från 60 talet, har även den blivit utbytt och idag har den istället en motor som är likadan som bilens ursprungligen haft. Denna motorn är tillverkad i juli månad, 1955.

 • Skick interiör:

  Inredningen har renoverats och gjorts om med bl.a omklädda säten, utbytta paneler och dörrsidor samt nya mattor och ett nytt innertak. Allt är fortfarande i ett fantastisk fint skick och matchar bilens kulör väldigt fint.

  Vad som saknas på bilen är skyddspappen i det främre bagageutrymmet och skydden under baksätet, mer mot golvet, nära batteriet.

 • Skick exteriör:

  Karossen är helt rak och slät, utan några tydlig rost eller plåtskador och med fina linjer. Bra krom om än med viss patina och oxidation (se bilder). Fint lackerad hjul med bra, men äldre däck. Lackningen är professionellt utförd och enligt vårt tycke, gjord i en av VW:s allra vackraste färger. Den är dessutom i ett mycket fint skick, och det finns endast några få, mindre lackblessyrer. Underredet är rent, snyggt och med diverse äldre svetslagningar i golvet.

 • Skick helhet:

  En fantastiskt snygg VW Oval i den ovanliga originalkulören, L276 Ultra Maroon, och som dessutom renoverats väl och nu är redo för sin nästa ägare. En klassisk VW bubbla som väcker mycket uppmärksamhet var den än visas eller dyker upp.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2022-01-28
Ursprungsbesiktning: 2012-05-25 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2012-06-20 (541101)
Senast godkända besiktning: 2018-05-24
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 3

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-03-30.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG