Visa alla bilder
Visa film

Volkswagen Typ1 Bubbla 1200 — 1965

En Typ1 i ett mycket trevligt patinerat skick.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En bil som ger ett bra helhetsintryck."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
50 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15638
ENKÖPING
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En bil som ger ett bra helhetsintryck."

Beskrivning

Den här bilen har tillbringat största delen av sitt liv i Norrland. Det är också en trevlig årsmodell av VW-bubblan med bland annat vit ratt och vit instrumentpanel. Den har en fin patina och förefaller vara i ett ganska oskruvat charmigt skick med originallack, rost och bulor. Bubblan har helröda Hella baklysen och amerikastötfångare fram och bak. Bilen är besiktigad och körklar och levereras på nästan okörda sommardäck med bra mönster.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1965/1965 
 • Första registreringsdatum
  1965-06-18 
 • Avläst mätarställning
  51227 km 
 • Kw / hk
  25 / 34 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Vinyl/Textil 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Fungerar bra i motor och drivlina.

 • Skick interiör:

  Sliten inredning, se bilder. Innertaket är i ett bra skick.

 • Skick exteriör:

  Rost och bucklor finns men de bidrar till bilens charm. Matt originallack och torra gummilister. Sprickor i vindruta och vänster lyktglas. Krom i ett sämre skick, se bilder.

 • Skick helhet:

  En bubbla med möjligheter, renovera eller behåll den i sitt fina använda och brukade skick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2023-01-08
Ursprungsbesiktning: 1965-06-18 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1965-06-18
Senast godkända besiktning: 2020-05-14
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 6

Fakta om modellen

1965 var sista utförandet med de gamla släta fälgarna med de bulliga navkapslarna samt vit ratt. Året efter kom svart ratt och svarta knappar samt fälgar med hål. Många tycker därför att 1965-or och äldre bubblor är mer bildsköna och därför mer eftertraktade.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Enköping

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-03-02.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG