Visa alla bilder
Visa film

Rover Mini Cooper 1,3 4 cyl — 1998

Jättefin svensksåld "Hundkoja" som endast har kört 1664 mil.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Bilen är i ett mycket bra skick, går fint och har inga rostangrepp. Med ett lågt miltal har man här en entusiastbil för lång tid framöver."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
161 009SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15645
LÖTTORP
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Bilen är i ett mycket bra skick, går fint och har inga rostangrepp. Med ett lågt miltal har man här en entusiastbil för lång tid framöver."

Beskrivning

Endast några få entusiastiska ägare har skött om denna bil sedan den såldes ny av Kneippbadens Motor i Norrköping sommaren 1999. Den har en otroligt låg körsträcka på endast 1664 mil, vilket gör den till ett fantastiskt exemplar. Enastående skick, ingen rost och alltid förvarad i ett garage när den inte har använts.

Både service- och instruktionsböcker samt verkstadshandbok medföljer.

Då nuvarande ägare kör alldeles för lite med bilen så vill han att någon annan entusiast får njuta av den.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1998/1998 
 • Första registreringsdatum
  1999-08-12 
 • Avläst mätarställning
  16640 Km 
 • Kw / hk
  46 / 63 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Svart / vit 
 • Färg
  Grön 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Fungerar fint utan anmärkning, välhållen och servad av entusiastisk ägare. Två nycklar med larmbricka finns.

 • Skick interiör:

  Inredning i toppskick utan anmärkning.

 • Skick exteriör:

  Originallack i mycket fint skick, lister och krom likaså. Fina fälgar och däck.

 • Skick helhet:

  Modern klassiker med mycket körglädje, väl värd att bevara.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2022-11-27
Ursprungsbesiktning: 1997-12-05 (EEG)
Datum i trafik första gången: 1999-08-12
Senast godkända besiktning: 2022-04-26
Besiktigad tom: 2023-06-30
Årsskatt: 913 Kr
Körförbud: Nej
Antal ägare: 7

Fakta om modellen

BMC (British Motor Corporation) tillverkade bilarna under varumärkena Austin och Morris, samt de lyxigare versionerna Wolseley och Riley. Denna typ av tillverkning, där man endast bytte ut några små detaljer och namnskyltar, kallades för "badge engineering". Den första Mini-modellen, som även kallades "hundkoja" och revolutionerade bilindustrin, presenterades 1959. Dess smarta och platsbesparande design var skapad av Alec Issigonis. Han ville skapa en enkel och billig bil med bra köregenskaper och lyckades med detta.

En person som såg potentialen i Mini var John Cooper, som på den tiden drev ett racingstall med formelbilar i högsta ligan och använde BMC-motorer i sina bilar. Han ville ha en Mini med en vassare motor och kontaktade Alec Issigonis, men denne var inte intresserad av att ha en sportigare version av bilen. Issigonis ansåg att Mini var en bil för folket och inte ett tävlingsfordon.

År 1961 fick John Cooper äntligen som han ville och en uppförstorad variant av den ursprungliga 850cc motorn togs fram, vilket gav Mini Cooper mer kraft (57 hk jämfört med 37 hk). Cooper fick även en annorlunda klädsel samt skivbromsar och en avvikande färg på taket. En ännu mer kraftfull variant, Cooper S 1071cc, presenterades 1963 och byggdes i en kortare serie. Bilen utrustades även med större och kraftigare skivbromsar.

År 1964 togs tre nya motorvarianter fram: Cooper S 1275cc och 970cc, samt en mer civiliserad motor för 998cc som användes i den vanliga Cooper-modellen. Skälet till att så många olika varianter av motorer togs fram var att det fanns olika klassindelningar baserade på motorvolym vid biltävlingar. Det fanns klasser för bilar upp till 850 cc, 1000 cc, 1150 cc och 1300 cc, så det fanns en Mini för varje klass.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Löttorp

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-03-30.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG