Visa alla bilder
Visa film

Rover 3 litre Saloon P5 3,0/6 cyl — 1965

Svensksåld engelsman i trevligt körklart skick, ovanlig på våra vägar idag.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Bilen är i ett bra skick och går utmärkt, har klarat sig fint från rost. Är besiktigad för alltid och körklar."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
66 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15696
LÖDDEKÖPING
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Rover 3 litre Saloon P5?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Bilen är i ett bra skick och går utmärkt, har klarat sig fint från rost. Är besiktigad för alltid och körklar."

Beskrivning

Bilen kom till nuvarande ägare förra året, den hade då rostiga dörrar och behövde en allmän översyn. Bilen var då lackerad i begie och brunt.

Dörrarna byttes och den lackades delvis om i originalkulören mörkblå. Sedan fick den en översyn och besiktigades. Bilens rostiga originaldörrar medföljer då de har finare sidorutor än de som sitter i bilen nu.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1965/1965 
 • Första registreringsdatum
  1965-07-09 
 • Avläst mätarställning
  96590 Km 
 • Kw / hk
  99 / 135 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Mörkblå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Servad och genomgången mekaniskt av välrenommerad verkstad specialiserad på engelska bilar. Kopplings-, och bromshydrualik är renoverade. Överväxeln går i mjukt och fungerar fint. Bilen går bra, har lite glapp i växellänkaget vilket ger oprecisa växellägen.

 • Skick interiör:

  Originalinredning i bra skick med naturligt slitage.

 • Skick exteriör:

  Bilen är lackerad i en originalblå kulör vilket är proffsigt utfört. Motorhuv, tak och baklucka i en kulör som bilen var lackerad i tidigare. Krom angripet och har porer, liten flaga borta på bakre stötfångaren.

  Sidorutor vänster sida något repiga, andra fina finns med i originaldörrarna.

 • Skick helhet:

  Härlig engelsk Rover, finns inte många kvar av dem som är i trafik. Trevlig bil som är väl värd att bevara.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2022-09-21
Ursprungsbesiktning: 1965-07-09 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1965-07-09
Senast godkända besiktning: 2022-08-23
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 16

Fakta om modellen

Rover P5 är en lyxbil som tillverkades av den brittiska biltillverkaren Rover från 1958 till 1973. P5 fanns som fyrdörrars saloon samt en fyrdörrars coupé. Från 1967 hade de Rovers berömda aluminium V8 med rötter i USA..P5 var utrustad med olika motorer under sin produktionsperiod, inklusive en rak sexcylindrig 2,6-liters motor och en rak sexcylindrig 3,0-liters motor. Bilen var känd för sin mjuka gång samt hög nivå av komfort och lyx.Rover P5 var en populär bil bland regeringsföreträdare och andra högtstående personer, och den användes ofta som officiell bil i Storbritannien och andra länder. Bilens rykte för lyx och tillförlitlighet gjorde den också till ett populärt val bland privata köpare.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Löddeköping

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-03-30.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG