Visa alla bilder
Visa film

Mercedes-Benz 300 CE-24 Cabriolet — 1993

Elegant och användbar Mercedes-cabriolet i en omvittnat eftertraktad W124-form, det vill säga en bland entusiasterna särskilt erkänd kvalitetsmodell från varumärket.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Trevligt välvårdat originalskick och förhållandevis diskret i sin strama formgivning, men inte desto mindre flärdfull för entusiasten."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
169 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15700
HELSINGBORG
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Trevligt välvårdat originalskick och förhållandevis diskret i sin strama formgivning, men inte desto mindre flärdfull för entusiasten."

Beskrivning

Den kom till Sverige via privatimport redan i april 1997 och har enligt databasen haft 16 ägare. Vid en närmare granskning är antalet faktiska brukare, som oftast är fallet, färre. Enligt samma databas har den inte rullat mer än drygt 1 000 mil de senaste 10 åren. Ägaren, eller ägarna, mellan 1997 till 2009 verkar ha avverkat den större delen av körsträckan tillsammans med de tre-fyra första åren i ursprungslandet Tyskland där den levererades ny av en Mercedes-handlare i Hannover i juni 1993. En klassisk fyrsitsig Mercedes-cabriolet som i år passerar trettioårsstrecket och därmed blir definierad som klassiker, med besiktning vartannat år och vägskattebefrielse. Den nuvarande ägaren har kört Mercan i knappt två år och njutit av alla de fördelar en fyrsitsig cabriolet har i Skånes klimat och nu är planen att garageplatsen snart ska upptas av en hybridbil.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1993/1993 
 • Första registreringsdatum
  1997-04-11 
 • Avläst mätarställning
  149 570 km 
 • Kw / hk
  162 / 220 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Tourmaline Green metallic 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  En beprövad rak sexa med på den tiden en trendig fyrventilstopp och rejäl fyrstegad automatlåda. Båda två känns fortfarande rejäla, och det finns ett litet extra avgasljud från den främre delen av bilen, men som i sig inte har renderat någon anmärkning vid besiktningen. Bra känsla i chassit utan missljud.

 • Skick interiör:

  Snygg och fint insliten ljus skinninredning tillsammans med bra mattor. En tvätt och lite smörjunderhåll av skinnet och känslan ombord blir ännu bättre.

 • Skick exteriör:

  Bra lack med några små märken på och runt stötfångarna. Suffletten är hel och fin med ett litet slitagemärke på motsvarande vänster B-stolpe. Äldre däck på fina original aluminiumfälgar med olika däckfabrikat på fram- och bakaxel.

 • Skick helhet:

  Snyggt och fint helhetsintryck med en bra känsla generellt. Klassikerstatus från och med i år.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2021-05-25
Ursprungsbesiktning:1997-04-03 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1997-04-11
Senast godkända besiktning: 2022-05-11
Besiktigad tom: 2024-05-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 16

Fakta om modellen

300 CE Cabriolet introducerades som en del av W124-serien och tillverkades mellan 1984 och 1997. Utrustad med en treliters rak sexa på 217 hästar och en fyrväxlad automatlåda som standard. Bilen har en för biltypen rymlig interiör med elektriskt manövrerade rutor, säten och sufflett. Den senare fälls på under 20 sekunder. Mercedes 300 CE Cabriolet W124 är en prisvärd samlarbil med gott om frisk luft, stram och elegant design och en klassisk hög Mercedes-kvalitet.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Helsingborg

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt
+46 0705-38 80 22
peter@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-03-30.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG