Visa alla bilder

Mercedes-Benz 230 CE — 1980

Klassisk Mercedes coupé med tidlös elegans i mycket fint skick.

Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Mycket fin bil med trevlig färgkombination"

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
78 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15677
TRELLEBORG
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Mycket fin bil med trevlig färgkombination"

Beskrivning

Bilens svenska historia börjar 2002 - men verkar inte registrerats och tagits i trafik förrän 2017. Varför det är så vet vi inte men bilen har av allt att döma behandlats väl genom åren.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1980/1980 
 • Första registreringsdatum
  2016-06-10 
 • Avläst mätarställning
  215072 km 
 • Kw / hk
  92 / 125 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  textil 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går fint och känns så solid som den ska. Den enda anmärkningen är att centrallåset inte fungerar helt som det ska.

 • Skick interiör:

  Textilklädseln i grönt är i mycket gott skick. Framsätena är fina utan något slitage och baksätet är också helt och fint med några enstaka fläckar. Trädetaljerna, instrumentbrädan och innertaket är i fint skick. Det finns ett litet hål/slitage i mattan vid pedalerna och något har tidigare varit limmat på instrumentbrädan. Förutom detta är helhetsintrycket mycket fint. Radiodelen har bytts ut mot en modernare variant. Original ratt finns kvar.

 • Skick exteriör:

  Lacken på bilen är fin utan några anmärkningar, men den har troligtvis blivit omlackerad vid något tillfälle. Vänster framskärm har nyligen bytts ut och det har även gjorts några reparationer på karossen bakom den. Innerskärmar har också blivit omlackerade. Kofångare och blanklisterna är mycket fina, men en liten skada på hörnet av en lista kan ses. Grillen är i fint skick och oskadad, men plasten har blivit spröd på grund av åldern. Gummilisterna verkar ha hängt med från fabriken och upplevs vara lite torra. Däcken är nya. Bilen är utrustad med strålkastartorkare, en tillvalsfunktion som var mycket ovanlig utomlands.

 • Skick helhet:

  Attraktiv kombination med den vita kulören och gröna interiören. Känns genomgående solid och välhållen.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2022-08-16
Ursprungsbesiktning: 2002-01-16 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2016-06-10 (800611)
Senast godkända besiktning: 2022-09-07
Besiktigad tom: 2024-08-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 11

Fakta om modellen

Mercedes-Benz 230 CE lanserades år 1980 och var en efterträdare till den populära W114-modellen. Bilen var en del av W123-serien och hade en fyrcylindrig radmotor på 2,3 liter som producerade 136 hästkrafter. Den fanns tillgänglig i både en 4-växlad manuell och en 4-stegs automatisk växellåda.Bilens interiör var elegant med fina träpaneler och bekväma säten klädda i högkvalitativt tyg eller läder. Modellen var också utrustad med en rad innovativa funktioner för tiden, som elektriska fönsterhissar och en elektrisk antenn.Mercedes-Benz 230 CE var inte bara en vacker bil, utan också mycket säker. Den hade ett högkvalitativt chassi med stora krockzoner, vilket gjorde den mycket robust och motståndskraftig mot kollisioner. Den var också utrustad med skivbromsar på alla fyra hjulen, vilket förbättrade bromsförmågan och säkerheten på vägen.Bilen blev mycket populär bland Mercedes-Benz-fansen och har sedan dess blivit en eftertraktad klassiker. Med sin stilrena design, högkvalitativa interiör och imponerande prestanda är det inte svårt att förstå varför den fortfarande hyllas idag.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Mölmö

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Mårten Carlsson
+46 734 17 49 90
marten@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-03-30.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG