Visa alla bilder
Visa film

Harley-Davidson 350 — 1927

Tjugotalare i mycket fint skick och med en spännande historia.

Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Sällsynt modell i tidstypiskt utförande med bra samlarvärde."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
170 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15674
SOLLEFTEÅ
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Sällsynt modell i tidstypiskt utförande med bra samlarvärde."

Beskrivning

Denna Harley Davidson sägs ha varit en polismotorcykel i Chicago från början. Den antas ha kommit till Sverige redan på 1940-talet och har haft få ägare sedan dess. På 1990-talet renoverades den till sitt originalutförande och registrerades på nytt år 1995.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1927/1927 
 • Första registreringsdatum
  1995-06-12 
 • Avläst mätarställning
 • Kw / hk
  5 / 7 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
   
 • Färg
  Ljusgrön 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  En cylindrig fyrtaktare på sju hästkrafter, sparsamt brukad efter renoveringen. Motor och växellåda fungerar klanderfritt dock finns slitage i flotören i förgasaren och bensinkranen pga av uttorkad packning. Belysning och tuta fungerar. Däck är gamla vid det här laget och blivit torra. Instrumentering består enbart av en amperemätare och den fungerar som den skall.

 • Skick exteriör:

  Lackerad vid renoveringen i det färgschema dessa maskiner oftast hade då. Skicket på lacken är mycket bra, inte för blankt och inte för fint, vilket stämmer rätt bra med hur kvaliteten var på den tiden. Kromdetaljerna är även dessa i ett väldigt fint skick. Original sadelväskor i läder som blivit torra med åren. Gummidetaljer som till exempel fotstöd är mycket fina

 • Skick helhet:

  Man skulle kunna säga att den är i ett mycket fint "lagomskick". Mycket möda har lagts ner på detaljer men utan att för den skull polera allt till toppskick. Den känns mer genuin i det här utförandet.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1995-06-12 (Konvert)
Ursprungsbesiktning: 1995-06-06 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1995-06-12
Senast godkända besiktning: -
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 2

Fakta om modellen

Harley Davidsons encylindriga motorcyklar från denna tidsperiod är sällsynta. Tanken var att skapa en prisvärd instegsmodell på 350 kubikcentimeter, men trots att den både var relativt billig att köpa och äga så sålde den aldrig speciellt bra på den tiden. Många av dessa motorcyklar användes av polis, post och brandkår, men 350-modellen blev aldrig då lika populär som de tvåcylindriga modellerna. År 1929 kompletterade man med en 500cc-modell i samma ram.

Harley-Davidson tillverkade 350cc-modellen mellan 1926 och 1934.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sollefteå

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Mårten Carlsson
+46 734 17 49 90
marten@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-03-30.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG