Visa alla bilder
Visa film

Ford Thunderbird élan 5.0 EFI — 1984

Välutrustad coupé med en stor dos åttiotalscharm. Här finns både digital instrumentering och kassettbandspelare.

Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Komfortabel och lätthanterlig bil i bruksskick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
49 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15678
TRELLEBORG
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Komfortabel och lätthanterlig bil i bruksskick."

Beskrivning

Importerad till Sverige 1989 som flyttgods. Utrustningslistan är diger och inkluderar bland annat metallicfärg med dubbel coachline, skinnklädsel, digital instrumentering, air condition, elhissar, farthållare, premium AM/FM stereo med bandspelare samt elantenn, fjärröppning av tanklock, larm och en femliters V8-motor med insprutning (EFI). Den mest speciella utrustningsdetaljen är ventilerade skivbromsar runt om. Totalt kostade tillvalet över 7000 dollar, utöver nybilspriset 1984.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1984/1984 
 • Första registreringsdatum
  1990-04-19 
 • Avläst mätarställning
  61948 miles 
 • Kw / hk
  112 / 152 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  läder 
 • Färg
  Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går fint, med förbehåll att lite justering för tomgång och dylikt kan behövas. Ovanligt utrustad med ventilerade skivbromsar även bak samt en niotums bakaxel med lamelldiff. Lådan växlar fint. Elstyrda sätet, elhissar, elantenn med mera fungerar. Utrustad med uppblåsbart svankstöd som pumas upp med en liten boll vid förarstolen. Felfri digital instrumentering. Nya däck är monterade på bilen. Dock är deen liten aning för breda. Känns bra på vägen och problemfritt vid normal körning. Vid fartgupp hörs det att framhjulen tar i något.

  Motorrummet i stort sett orört skick.

 • Skick interiör:

  Bekväma säten i beige skinn, digital instrumentering och en mängd finesser och funktioner att utforska. Fin i instrumentpanel, ratt och bräda. Skinnet överlag bra med viss patina. En reva finns i förarsätets ryggstöd och en del plastdetaljer har spruckit. Såsom hållarna till bälteslåsen, stommen i mittkonsolens lucka och lite smådetaljer som chanserat med årens lopp. Men inget onormalt då kvaliteten i plastmaterial på dessa inte var den allra bästa. Bagageutrymmet fint och helt med några små fläckar.

 • Skick exteriör:

  Till största delen originalack som får sägas vara bruksskick. Här finns repor, bättringar och en lite mindre lyckad omlackering av vänster bakskärm. Men inga skador och bilen är i stort sett rostfri. En spricka finns nedre del av vindruta. Gummi och kofångare med lite små skavanker men inget som är utanför det normala.

 • Skick helhet:

  Ett gott bruksskick med en bra tilltagen utrustningsnivå.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2022-12-21
Ursprungsbesiktning: 1989-07-31 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1990-04-19
Senast godkända besiktning: 2022-12-22
Besiktigad tom: 2024-12-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 17

Fakta om modellen

Ford Thunderbird är en amerikansk personbil som tillverkades av Ford Motor Company från 1955 till 1997. Åttonde generationens Thunderbird kom 1983 och för 1984 fanns tre nivåer: bas - élan (stavades med litet e och efterträdde Heritage) och Turbo coupé - den sistnämnda med turbobestyckad rak fyra. Basmotorn var annars en V6 och den klassiska 302" V8 med insprutning var ett tillval på 383 dollar. Det här årets gjordes totalt 170 553 Thunderbirds.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Malmö

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Mårten Carlsson
+46 734 17 49 90
marten@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-03-30.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG