Visa alla bilder
Visa film

Chevrolet One-fifty 3.9 — 1956

En iögonfallande Chevrolet i en härlig färgkombination.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Bra bruksskick och färdig att användas."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
175 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15639
ENKÖPING
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Chevrolet One-fifty?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Bra bruksskick och färdig att användas."

Beskrivning

Bilen kom till Sverige från USA 2013. Den har fått en ny lack någon gång i sitt liv men osäkert när. När nuvarande ägare köpte bilen i Varberg 2021 var den utrustad med en 6-cylindrig motor och manuell växellåda. Nu har V8 motor och automatlåda monterats som renoverats av Ove Åkerman.

Bilen har även utrustats med styrservo och tillhörande rattstång. Kylare till växellådan monterades i samband med byte från manuell till automatlåda. Dessutom fick bilen ett nytt avgassystem. Däcken har bra mönster ock snygga vita sidor.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1956/1956 
 • Första registreringsdatum
  2013-06-19 
 • Avläst mätarställning
  94661 miles 
 • Kw / hk
  104 / 141 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Vinyl 
 • Färg
  Ljusgrön 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går bra i motor och drivlina.

 • Skick interiör:

  Interiören är i ett gott skick. Några små hål i främre soffans förarsida, se bild. Solskydd med trasigt fäste medföljer löst. Innertaket är i ett gott skick.

 • Skick exteriör:

  Omlackerad. Repor i lacken höger bakdörr. Torra gummilister, delvis överlackerade. Kromverk i sämre skick, delvis silvermålat. Hål i bagageutrymmets golv, höger sida.

 • Skick helhet:

  En Chervrolet i ett bra bruksskick med förbättringspotential.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2023-01-08
Ursprungsbesiktning: 2013-06-07 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2013-06-19 (560101)
Senast godkända besiktning: 2017-07-13
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 4

Fakta om modellen

One-Fifty var huvudsakligen tänkt som en basmodell och väldigt lite ansträngning lades ner på att marknadsföra den till dåtidens genomsnittliga bilköpare.

Den var mest populär bland polisen, statliga myndigheter, småföretag och hotrodders.

Chevrolet sålde betydligt färre One-Fifties än Two-Tens eller Chevrolet Bel Air under modellens livslängd.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Enköping

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-03-02.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG