Visa alla bilder
Visa film

Borgward Isabella 1.5 — 1960

Denna svensksålda Borgward Isabella har genomgått en omfattande renovering och ser fortfarande idag vacker ut och väcker mycket uppmärksamhet.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Bilen startar lätt och går fint. Eftersom den inte har använts så mycket det senaste året, så kommer vi att utvärdera bromsarnas status och försöka göra de erforderliga justeringar som kan behövas göras, för att få den fullt körklar till försäljningen."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
137 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15697
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Bilen startar lätt och går fint. Eftersom den inte har använts så mycket det senaste året, så kommer vi att utvärdera bromsarnas status och försöka göra de erforderliga justeringar som kan behövas göras, för att få den fullt körklar till försäljningen."

Beskrivning

Den nuvarande ägaren köpte bilen efter att den stått förvarad i ett lager under många år. Vid förvaringen hade även motorn konserverats på ett korrekt sätt. Projektet påbörjades med en demontering och en omfattande helrenovering,tog vid. Denna tog flera år på grund av svårigheten att hitta delar. Ägaren är en otroligt kunnig mekaniker som föredrar att bygga och renovera bilar, snarare än att äga och köra dem. För just denna bilen har han därför ägnat många år åt att leta efter NOS (New Old Stock) delar eller fina begagnade reservdelar för att slutföra renoveringen till sina högt ställda krav. Tex. så kostar en kromad stötfångare till bilen närmare 20 000 kr, om man lyckas att hitta en sådan. Motorn och transmissionen visade sig däremot vara i ett gott skick, men karossen har alltså totalrenoverats och bilen lackerades för fyra år sedan.

Även inredningen har blivit helt renoverad, bl.a. sätena är omklädda och har får en ny stoppning. Vidare har den fått nya dörrsidor och paneler samt dito golvmattor. Bilen är idag fortfarande i ett utmärkt skick och som tidigare nämnts så kommer vi även att försöka justera bromsarna (som är något kärvande till följd av att den inte har använts så mycket de senaste två åren).

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1960/1960 
 • Första registreringsdatum
  1960-01-01 
 • Avläst mätarställning
  48785 
 • Kw / hk
  44 / 60 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Vinyl 
 • Färg
  Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motorn och växellådan är i ett bra skick och det finns ett kompressionstest som visade 9 kg på samtliga 4 cylindrar. Alla slitna komponenter och delar har bytts ut och även elsystemet har kontrollerats och fått några detaljer utbytta. Fina hjul och bra däck och ett väldigt propert motorrum. Bilen är besiktnings-, och skattebefriad, och efter vår bromsjustering, redo att direkt köras om så önskas. Vi justerade frambromsarna och allt fungerar nu.

 • Skick interiör:

  Som tidigare sagts, har bilen genomgått en kostsam invändig renovering, där bla sätena både stoppats och klätts om, och diverse andra saker har bytts ut. Alla inredningsdetaljer är fortfarande i ett utmärkt skick, men det finns dock några små, mindre skador på förarsätets nederdel (se bilder). Både instrumentbrädan och mätare mm, är i ett fint originalskick.

 • Skick exteriör:

  Bilen har genomgått en komplett ”body off” renovering som alltså även innebär att allt har gåtts igenom och kontrollerats. Bilens tidigare rostskador har sakkunnigt reparerats eller ersatts, allt med en 100% intention att bevara bilen i ett så fint originalskick som möjligt. Det finns inga bucklor, repor och skador i lacken utan bilen är i ett alldeles utmärkt skick. Även kromet är väldigt fint.

 • Skick helhet:

  En välrenoverad och i övrigt utmärkt veteranbil som dessutom är mycket vacker. Den är nu redo för sin nästa ägare och vi är fast övertygade att den kommer att ge denne många år av både trevlig och problemfri körning.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2019-03-20
Ursprungsbesiktning: 1960-01-01 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1960-01-01
Senast godkända besiktning: 2019-06-17
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 6

Fakta om modellen

Borgward Isabella är en mellanstor bil byggd av den tyska biltillverkaren Borgward, mellan åren 1954 till 1962. Bilen fick sitt namn efter tillverkaren, Carl F. W. Borgwards fru Isabella och den var tänkt att konkurrera med andra populära europeiska bilmärken på den tiden, såsom t.ex. VW bubbla, Opel Rekord och Ford Taunus.

1960 års modell av Isabella innehöll flera olika modifieringar och förbättringar jämfört med de tidigare modellerna. Den hade bl.a. en 1,5-liters fyrcylindrig motor som producerade 60 hästkrafter (tidigare generationer av modellen hade en 1,4-litersmotor). Dessutom hade bilen nu fått en större spårvidd fram och en längre hjulbas, vilket avsevärt förbättrade dess manöverbarhet och stabilitet.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-03-30.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG