Visa alla bilder
Visa film

Bedford ML — 1950

Robust och oöm lastbil med förflutet som brandkårsbil i Jämtland. Orenoverat originalskick med charmig patina.

Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Ett trevligt stycke historia i ett närmast orört originalskick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
20 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15703
SKARA
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Ett trevligt stycke historia i ett närmast orört originalskick."

Beskrivning

Denna Bedford började som brandförsvarsbil i Kalls socken, Åre kommun, Jämtland. Där blev den kvar i tjänstgöringslistan ända fram till 1979. Då var det meningen att den skulle skrotas men någon tyckte den var för fin för det och räddade bilan undan det ödet.

Den har på senare år varsamt restaurerats, mer i form av löpande underhåll och återställande än någon genomgripande renovering. Då den varit i lokala brandväsendet under större delen av sin aktiva tid har antagligen milen inte blivit så många.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1950/1950 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
  14270 km 
 • Kw / hk
  56 / 76 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  galon 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Startar lätt och går bra. Något smatter kan höras från grenrör/avgasrör. Topplocket genomgånget och renoverat för ett par år sedan. En del av det elektriska har bytts ut och fixats. Värme finns fram och bak och fungerar. Ett motorhuvsfäste nytillverkat. Huven består av lösa sidor och mitthängda överdelar. Tre av däcken nyligen bytta, avgassystemet likaså.

 • Skick interiör:

  Rymlig kupé där känslan kan beskrivas som robust. Sätena är klädda i galon där ryggstöden bak har blivit omklädda, medan övriga är i originalskick. Någon har tillverkat ett innertak som fortfarande är helt och fint. Det finns även en ny gummimatta på golvet. När det gäller komfort kan man veva ner tre av fönstren, och det finns ett värmepaket samt extra vattenburen värme till baksätet.

 • Skick exteriör:

  I stort sett original i lack och allt. Chassit är mycket fint och rejält insmort. Träverket är väl inoljat och flaket med lämmar är gediget och i mycket bra skick. Den bakre lämmen har bytts ut någon gång. Gummilisterna runt vindrutan är nya och taket, som troligen från början var klätt i pegamoid, har nu fått en slags skyddsfoliering istället. Hytten och dörrarna är gjorda på trästommar som är i mycket gott skick. Fotstegen har fått nytt gummi.

 • Skick helhet:

  Ett mycket gott skick, mekaniskt problemfri och välbehållet yttre i härligt, orört skick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2022-10-14 (Förreg)
Ursprungsbesiktning: 2022-10-14 (regbes)
Datum i trafik första gången: (510922)
Senast godkända besiktning: 2022-12-01
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: -

Fakta om modellen

Bedford lastbilar är en brittisk lastbilstillverkare som grundades 1930. Företaget var ursprungligen en del av Vauxhall Motors, men blev senare en del av General Motors-koncernen.

Bedford var en av de ledande lastbilstillverkarna i Storbritannien under efterkrigstiden och var känd för att producera högkvalitativa och tillförlitliga lastbilar. Företaget expanderade också internationellt och exporterade sina lastbilar till olika delar av världen.

Under 1960-talet introducerade Bedford en serie lastbilar med en ny design, kallad "TK". Dessa lastbilar var mycket populära och såldes i stora volymer. På 1970-talet lanserade Bedford en annan populär lastbilsmodell, kallad "Midi", som var särskilt lämplig för stadstrafik.

I slutet av 1980-talet sålde General Motors Bedford till en holländsk fordonskoncern, som senare sålde företaget vidare till Isuzu Motors. Efter detta övertog Isuzu tillverkningen av Bedford-lastbilar och använde Bedford-varumärket för att sälja lastbilar i Storbritannien och andra delar av Europa.

Idag tillverkar Isuzu fortfarande lastbilar under Bedford-varumärket, men Bedford-lastbilarna har sedan länge tappat sin marknadsandel och har blivit en mindre spelare på den globala lastbilsmarknaden. Trots detta har Bedford en stark historisk betydelse för lastbilstillverkning i Storbritannien och fortsätter att vara ett känt varumärke i lastbilsvärlden.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Skara

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Mårten Carlsson
+46 734 17 49 90
marten@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-03-30.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG