Visa alla bilder
Visa film

Autobianchi Bianchina ser.3 cabriolet — 1968

Ovanlig och näpen cabriolet i ett gott skick.

Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Tilltalande bil i till stor del originalskick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15073
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Autobianchi Bianchina ser.3 cabriolet?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Tilltalande bil i till stor del originalskick."

Beskrivning

Den här Bianchinan kom till Sverige 2014 och skall enligt uppgift bara haft en ägare i Italien. Byggd i blott 2750 exemplar är detta en av de ovanligare och mest eftersökta modellerna från Autobianchi. Mycket mekanik kommer från Fiat 500 så här sitter en tvåcylindring motor på 499cc bak kopplad till en fyrväxlad låda. Individuell hjulupphängning med en tvärgående bladfjäder fram och spiralfjädrar bak. Med blott tre meters längd och 134cm på bredden är det en liten kompakt bil där två personer sitter ganska bekvämt. Baksäte i egentlig mening saknas men det finns ändå möjlighet att åka två personer bak med då framstolarna är fällbara.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1968/1968 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
  01183 km 
 • Kw / hk
  14 / 19 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Vinyl 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går fint i motor och växlar bra, mjuk och komfortabel i fjädringen. Dock har bilen stått ett tag och behöver lite justering och översyn på bromsar och maskin. Ljus och signalhorn ur funktion. Batteriet är dåligt.

 • Skick interiör:

  På insidan är det mesta helt i originalskick. Original gummimatta täcker hela golvet och är i utmärkt skick. textilmattor har lagts i fram vid senare tidpunkt - specialgjorda med fin passform. Klädsel mycket fin och troligen den ursprungliga med en liten skada på förarsätets sida. Instrumentbrädan har en träimitation - en folie som är hel och fin men med lite släpp i ena kanten. Ratt, dörrsidor med mera i ett gott och bättre än normalt skick för bilens ålder.

 • Skick exteriör:

  Gott helhetsintryck, man kan säga det är en delrenoverad bil. Lacken är bra men inte i toppskick - mer en bra bruksbilslackering. Här finns lite noppor, lite rinn och ansamligar i skärmkanter och på trösklarnas fals. Några märken där det gått små flisor ur lacken finns vid vänster stråkastare. Annars inget att anmärka på varken repor eller stenskott - nästan obefintligt. Karossen är rak och fin, en liten spricka i lacken kan misstänkas vara en äldre lagning. Golv och allt under helt, fräscht och fritt från rost - gott bruksskick kan man säga om chassit i sin helhet. Dock finns lite rostangrepp i trösklar. Krom och lister i gott och orört originalskick, lite porer i kromet och navkapslarna blivit lite noppriga med åren.

 • Skick helhet:

  Mycket fin på det stora hela och ett gott helhetsintryck. Inte toppskick men finare än bruksskick. En mycket ovanlig bil som går att köra som den är med stor behållning.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2014-11-06 (Förreg)
Ursprungsbesiktning: 2014-11-06 (regbes)
Datum i trafik första gången: -
Senast godkända besiktning: 2014-11-06
Besiktigad tom: 2016-11-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 5

Fakta om modellen

Autobianchi specialiserade sig på att tillverka småbilar och var kända för sin höga kvalitet och avancerade teknik. En av företagets mest kända modeller var Autobianchi A112, som lanserades 1969. A112 var en populär stadsbil som erbjöd både hög prestanda och bränsleeffektivitet.

Autobianchi utvecklade också flera modeller i samarbete med andra biltillverkare. Exempelvis tillverkades Autobianchi Primula tillsammans med BMC, och Autobianchi Y10 utvecklades tillsammans med Lancia.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-03-30.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG