Visa alla bilder

Volvo 740 GL — 1990

Lågmilar-Volvo i nästan nyskick med endast drygt 4 000 mil på mätaren.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"32 år gammal med nybilskänsla. Allt fungerar utan anmärkningar."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
80 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14619
ALINGSÅS
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo 740 GL?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"32 år gammal med nybilskänsla. Allt fungerar utan anmärkningar."

Beskrivning

Den såldes ny till sin första ägare i Stockholm och 2004 till sin andra, Bil-Nilsson i Alingsås. Där har den funnits i samlingarna och också varit utställd i bilhallen. Bilen är helt och original och inte har varit skadad eller omlackerad. Körsträckan är verifierad av ägaren. En samlarbil som inte har körts mer mer än några tiotal mil de senaste 20 åren, och behöver därför en stor service. Kamremmen byttes till exempel senast 2004/10/30 vid 4 044 mil.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1990/1990 
 • Första registreringsdatum
  1989-11-23 
 • Avläst mätarställning
  40 557 km 
 • Kw / hk
  85 / 116 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Tyg 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motor, låda, bromsar och motorutrymme är alla bra och körkänslan är oklanderlig, men bilen behöver en service och ett kamremsbyte i synnerhet. Vidare finns det en väldokumenterad och stämplad servicebok.

 • Skick interiör:

  Hel och ren inredning med några fläckar på mattorna som lätta att tvätta.

 • Skick exteriör:

  Mycket fin orginallack utan bucklor och repor. En liten bättring på vänsterdörrens nedre kant är den enda att notera. Stötfångarnas plast har också blivit lite typiskt grå av åldern.

 • Skick helhet:

  En 740 GL i ett orört fint samlarskick med en låg körsträcka är det många som lockas av idag och de är inte så lätta att hitta. Men här är en!

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2003-08-08
Ursprungsbesiktning: 1989-11-07 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1989-11-23
Senast godkända besiktning: 2002-11-11
Besiktigad tom: 2004-03-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 4

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Alingsås

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt / Shaun Major
+46 705-38 80 22 / +46 709-72 40 07
peter@bilwebauctions.se / shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-04-07.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG