Visa alla bilder

Volkswagen Typ 2 T3 Campmobil Monaco 1.6D — 1982

Svenskbyggda campingbussar på Volkswagens T3-buss var exklusiva på sin tid och har behållit sin dragningskraft. Här ett välvårdat originalexemplar med få ägare.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Den går bra, har bra kaross för en T3:a, fräsch camper utan konstiga dofter. Med gasspis, diskbänk och köksdel är den mycket funktionell och rymmer fyra personer."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
145 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14304
FJÄRÅS
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volkswagen Typ 2 T3 Campmobil Monaco?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Den går bra, har bra kaross för en T3:a, fräsch camper utan konstiga dofter. Med gasspis, diskbänk och köksdel är den mycket funktionell och rymmer fyra personer."

Beskrivning

Den nuvarande ägaren köpte bussen från en granne 2012 som sin tur hade vårdat den väl se'n den i princip var ny. Omsorgsfullt omhändertagen genom åren med en omfattande dokumentation.

Monaco-campingbilarna byggdes av företaget Campmobile i Åkerberga och de använde i huvudsak delar från välkända Westfalia i dåvarande Västtyskland. Bussen har en tvålågig gasspis, diskho, kyl och gott om stuvutrymmen och sovplatser för fyra personer.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1982/1982 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
  173483 km 
 • Kw / hk
  38 / 50 
 • Drivmedel
  Diesel 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Vinyl 
 • Färg
  Grön/Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Den underhålls regelbundet och körs lätt under sommaren. Den är besiktad 2022-05-31 och skattebefriad vilket alltid är ett plus för en dieselmaskin. Lättstartad, trygg och lugn som en klassisk analog diesel med mekanisk pump alltid är, och dessutom snålare än bensinversionerna.

 • Skick interiör:

  Campinginredningen är hel och felfri, dynorna fräscha och förarhytten är i ett fint originalskick med vinylklädda säten.

 • Skick exteriör:

  Snyggt i och rak i karossen, med några ställen med ytkorrosion på den övre förardörren och blåsor runt vindrutan (se bilder). Underredet, trösklar och hjulhus är i gott skick och lacken är överlag i fint skick.

 • Skick helhet:

  En T3-camper i ett snyggt och orört originalskick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2021-09-09
Ursprungsbesiktning: 1982-12-17 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1983-04-18
Senast godkända besiktning: 2020-06-02
Besiktigad tom: 2022-05-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 6

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Fjärås

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt / Shaun Major
+46 705-38 80 22 / +46 709-72 40 07
peter@bilwebauctions.se / shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-04-07.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG