Visa alla bilder
Visa film

Sunbeam Sport Saloon MK III 2,2 — 1955

Fantastiskt fin svensksåld Sunbeam med en ägare sedan 1964. Besiktigad för alltid och körklar.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En bil som genom åren har renoverats och använts av nuvarande ägare som köpte den 1964. Ser inget som behöver åtgärdas utan bilen är körklar och besiktigad för alltid."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
106 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14591
SKANÖR
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Sunbeam Sport Saloon MK III?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En bil som genom åren har renoverats och använts av nuvarande ägare som köpte den 1964. Ser inget som behöver åtgärdas utan bilen är körklar och besiktigad för alltid."

Beskrivning

Denna fina Sunbeam köptes av nuvarande ägare 1964 och han plockade tidigt ner bilen i beståndsdelar och renoverade allt som behövdes. Den monterades med stor noggrannhet och har sedan använts sparsamt sommartid. Har vid behov lagats och servats, bland annat kläddes hela inredningen om i originalutförande för ca 20 år sedan. Det finns även mycket litteratur som medföljer vid köp.
Då denna bilentusiast känner att orken tryter för att ta hand om denna pärla så vill han att någon annan intresserad tar hand om den.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1955/1955 
 • Första registreringsdatum
  1955-01-01 
 • Avläst mätarställning
  79000 km 
 • Kw / hk
  59 / 80 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Mekaniskt i topp skick, allt viktigt fungerar. Original radion är ur funktion men en modernare sitter monterad i handskfacket. Vidare är den utrustad med Ferrita rostfritt avgassystem samt elektronisk tändning.

 • Skick interiör:

  Proffsigt omklädd inredning i originalutförande, är i toppskick med få spår av användande. Trevlig detalj är en komplett original verktygslåda på insidan av bagageluckan.

 • Skick exteriör:

  Lack och krom i toppskick med få bruksspår. Fälgar och däck i prima skick.

 • Skick helhet:

  En körklar entusiastbil som är renoverad till toppskick. Passar lika bra i finbils garaget som på ett museum.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1994-06-11 (Konvert)
Ursprungsbesiktning: 1955-01-01 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1955-01-01
Senast godkända besiktning: 2018-05-03
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 1

Fakta om modellen

Sunbeam Sport Saloon MK III

En vinnare av Monte Carlo rallyt 1955!

Från 1954 till 1957 fortsatte bilen, men utan Talbot - namnet och marknadsfördes som Sunbeam MkIII och märktes på kylaren som Sunbeam Supreme. Drophead-kupén gjordes inte efter 1955.

Det gjordes några smärre förändringar framtill med förstorade luftintag på varje sida av kylargrillen och tre små luftintag precis under varje sida av motorhuven nära vindrutan. Två-ton färgscheman var också tillgängliga. Motoreffekten ökades till 80 hk (60 kW) och överväxel blev ett alternativ.

En Mk III som testades av The Motor magazine 1955 hade en topphastighet på 93,6 mph (150,6 km/h) och kunde accelerera från 0-60 mph (97 km/h) på 17,4 sekunder. En bränsleförbrukning på 22,1 miles per imperial gallon (12,8 L/100 km; 18,4 mpg - US ) registrerades. Testbilen kostade £1191 inklusive skatter.

De största Rootes Group-återförsäljarna i Leicester, Castles of Leicester, erbjöd en ombyggnad som flyttade växlingen till transmissionstunneln, modifierade cylinderhuvudet, monterade en luftskop för motorhuven och ändrade hur bagageluckan öppnades. Dessa modeller var inte kopplade till Sunbeam-fabriken utan kallas ibland för Mk IIIS. Ett 30-40-tal bilar modifierades. Den reviderade växlingen erbjöds också som ett eftermarknadstillbehör och passade även att passa till tidigare modeller.

Cirka 2250 gjordes.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Skanör

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-04-07.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG