Visa alla bilder
Visa film

Saab 900 Aero Turbo 16v — 1988

Klassiskt Odoardo-grå och eftertraktad Saab 900, en T16 Aero var den vassaste modellen i paletten på åttiotalet.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Fin körkänsla, få ägare och en bra servicehistorik."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
145 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14597
HUSQVARNA
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Saab 900 Aero Turbo 16v?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Fin körkänsla, få ägare och en bra servicehistorik."

Beskrivning

Bilen importerades av nuvarande ägare från Tyskland under 2021 och hade då fyra tidigare registrerade ägare. Serviceboken är stämplad upp till 16 000 mil. Enligt ägaren är färgen original, den är kollad med en MY-mätare. Bilen känns bra, bra turbotryck och all el fungerar fint; fönsterhissar, speglar och tak. Inga allvarliga rostproblem, men bilen behöver en del kosmetiskt jobb för att bli riktigt fin.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1988/1988 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
  240 000 km 
 • Kw / hk
  118 / 160 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Grå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Ägaren har nyligen bytt spindelled på båda sidor, fördelare och rotor, delar av avgassystem, batteri, bromsskivor och bakre bromsbelägg. Ventilkåpa och bromsok är lackerade i en slags glad orange färg. Bra motorgång och bromsarna tar fint och rakt.

 • Skick interiör:

  Interiören är snygg och ren, inget hängande innertak. Snygga grå skinnrsäten, dock en lös söm på passagerarsätet. Små sprickor i instrumentpanelen. Den är även utrustad med en klassisk Pioneer radio/kassettspelare.

 • Skick exteriör:

  Rak kaross och bra lack, även om den är i behov en översyn exteriört. Bättringar av stenskott på motorhuv och tak nära takluckan, bakluckan runt omkring vid nummerskylten, även några blåsor och en liten rostblåsa finns (bilder). Det finns ingen märkbar rost längs dörrkanterna eller trösklarna nedtill, vilket är vanligt på modellen. En 50 mm buckla på passagerardörren. Bra original lättmetallfälgar och däck.

 • Skick helhet:

  Trevlig och utan mekaniska fel. Med några kosmetiska bättringar blir det ännu bättre.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2022-02-16
Ursprungsbesiktning: 2021-04-21 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2021-06-01
Senast godkända besiktning: 2021-07-06
Besiktigad tom: 2023-06-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 1

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Husqvarna

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt / Shaun Major
+46 705-38 80 22 / +46 709-72 40 07
peter@bilwebauctions.se / shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-04-07.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG