Visa alla bilder

Rolls Royce Silver Shadow RHD — 1973

Högerstyrd Silver Shadow som importerades från England 1990.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Garagefynd i ett förhållandevis bra grundskick efter ett lång förvaring i garage. Efter stilleståndet i över 15 år så behöver den en genomgång av bränslesystem och service innan den kan köras."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
50 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14552
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Rolls Royce Silver Shadow ?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Garagefynd i ett förhållandevis bra grundskick efter ett lång förvaring i garage. Efter stilleståndet i över 15 år så behöver den en genomgång av bränslesystem och service innan den kan köras."

Beskrivning

1990 importerade ägaren sin drömbil till Sverige från England, och han och hans vänner använde den för bröllop och evenemang i flera år. Av hälsoskäl har bilen förvarats i ett garage under de senaste 15 åren. Bilen rullar, växellådan funkar och motorn går runt. Den är ganska moderat värderad så att någon kan åtgärda det som behövs för att se'n kunna ta del av en Rolls-Royce-upplevelse till en rimlig peng. Bilen måste hämtas med släp eller bärgare. En pärm full med gamla besiktningsprotokoll och kvitton följer med.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1973/1973 
 • Första registreringsdatum
  1990-03-27 
 • Avläst mätarställning
  140 000 km 
 • Kw / hk
  140 / 190 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Blå metallic 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen behöver fullständig översyn, eller åtminstone en ny bränslepump, renovering av förgasarna och en stor service. Den rullar fritt, och har även behov av ett nytt batteri.

 • Skick interiör:

  Snygg original skinninredning som tillsammans med trälister, innertak och mattor ändå behöver rekonditionering och läderbehandling. Bilen är utrustad med en gammal Stereo 8-spelare och har tonade bakrutor. Höger främre sidoruta är sprucken.

 • Skick exteriör:

  Lacken är i hyggligt skick, men är missfärgad i klarlacken. Bra krom och hjul, äldre däck. Rak i plåten, men det finns rostblåsor på båda sidor av de nedre framskärmarna där de möter trösklarna (bilder). Underredet ser ut att vara i gott skick, med lite ytrost på trösklarna och de bakre hjulhusen. Dörrarna i aluminium har lite oxidering runt fönsterramarna.

 • Skick helhet:

  Med en riktig översyn av bränslesystemet, en allmän genomgång och normal service får du en bra bil till ett rimligt pris. Kör den se'n som den är, alla Rollsar behöver inte vara i perfekt skick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2018-09-07
Ursprungsbesiktning: 1990-02-08 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1990-03-27
Senast godkända besiktning: 2003-04-15
Besiktigad tom: 2005-04-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 2

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-04-07.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG