Visa alla bilder
Visa film

Renault Sport Spider 2,0 — 1998

Renaults roliga nittiotals-Spider, såld ny i Sverige med en väldigt låg körsträcka på bara 169 mil.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En praktiskt taget ny bil. En av 1 800 tillverkade vilket också gjorde den till en samlarbil redan som ny i kraft av att vara en kompromisslös sportvagn."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
470 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14621
ALINGSÅS
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Renault Sport Spider?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En praktiskt taget ny bil. En av 1 800 tillverkade vilket också gjorde den till en samlarbil redan som ny i kraft av att vara en kompromisslös sportvagn."

Beskrivning

En av nittiotalets mest spektakulära spartanska sportbilar i ett nyskick. Renault kommer troligtvis aldrig att tillverka någonting liknande igen. Den konkurrerade med bland andra Lotus Elise och hade ett litet övertag på många plan. Främst genom design, saxdörrar, kompositkaross och en något kraftfullare motor. Få exemplar såldes i Sverige och återförsäljaren beslutade sig för att spara en för framtiden. En version för racerbanan tillverkades också och Renault satsade mycket på en europeisk entypsserie med modellen under några år.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1998/1998 
 • Första registreringsdatum
  2000-12-29 
 • Avläst mätarställning
  1690 km 
 • Kw / hk
  108 / 147 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Läder 
 • Färg
  Gul 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går fint, som förväntat på en i stort sett ny bil. Utrustad med sportavgassystem som gör att den låter lite mer än normalt, men inte störande.

 • Skick interiör:

  Interiör i mycket bra skick i hela sitt spartanska intryck. Några defekta pixlar finns i bilens i skärm/display och backspegeln behöver monteras. Levereras med original sittbrunnskapell.

 • Skick exteriör:

  Som ny. Mindre märke på passagerarsidans bakvinge.

 • Skick helhet:

  I grund och botten är det en ny bil, och skicket är därefter. En rolig representant från tillverkare med mycket motorsporthistorik och den här modellen bekräftar gärna det om man vill.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2003-06-16
Ursprungsbesiktning: 1999-04-27 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2000-12-29
Senast godkända besiktning: 1999-04-27
Besiktigad tom: 2004-10-31
Årsskatt: 1343 Kr
Körförbud: Ja
Antal ägare: 1

Fakta om modellen

Renault Sport Spider byggdes mellan 1996 och 1999. 1998cc, 16-ventils, 4-cylindrig motor på 148hk. 0-100 km/h: 6,5 sekund Maxhastighet: 210 km/h. Vikt: 845kg

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Alingsås

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt / Shaun Major
+46 705-38 80 22 / +46 709-72 40 07
peter@bilwebauctions.se / shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-04-07.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG