Visa alla bilder
Visa film

Renault R8 Gordini 1255cc — 1967

En av 30 svensksålda R8 Gordini. Originalbil i alla avseenden med bara två ägare och låg körsträcka.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Riktigt fin original-Gordini i ett mycket vackert originalskick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
340 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14620
ALINGSÅS
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Renault R8 Gordini?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Riktigt fin original-Gordini i ett mycket vackert originalskick."

Beskrivning

Den såldes ny våren 1966 av Bil-Nilsson AB, då framgångsrikt verksamma som Renaulthandlare i Dalsland och norra Bohuslän. När den ursprungliga ägaren från Dals Långed med ålder och hälsa ansåg sig inte kunna köra längre köpte handlaren tillbaka bilen 1981 och har haft den i företagets samlingar sedan dess, ofta ståendes i bilhallens utställning. Men R8:an har också rastats då och då och även besiktigats några gånger.

R8 Gordini var en populär tävlingsbil både på racerbanan och i skogen på rallysträckorna under sin storhetstid. Lackerad i den franska blå karaktäristiska motorsportfärgen med vita längsgående fartränder och – förstås – gula lampor.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1967/1967 
 • Första registreringsdatum
  1967-01-01 
 • Avläst mätarställning
  98 517 km 
 • Kw / hk
  65 / 88 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Tyg 
 • Färg
  Blå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen får en stor service innan leverans. Rolig teknisk kuriosa är till exempel dubbla tankar för bättre viktfördelning, en fram och en bak, och skivbromsar runt om. Det senare var en större nyhet i mitten på sextiotalet.

 • Skick interiör:

  Hel, ren och fin inredning tillsammans med bra mattor. Och dessutom snygg originalratt och instrument i fint skick.

 • Skick exteriör:

  Rostfri och fin originallack tillsammans med bra krom, lampor och rutor. Motorhuven är dock omlackerad pga tidigare lackskada och det finns märken på taket efter ett takräcke.

 • Skick helhet:

  En R8 Gordini kommer inte ut på marknaden så ofta, och i synnerhet inte i det här vackra originalskicket. En rätt bil för alla samlare, och också en bil för samlare som kör sina bilar. Den här bilen kan och vill bli körd.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2002-08-16
Ursprungsbesiktning: 1967-01-01 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1967-01-01
Senast godkända besiktning: 2018-04-13
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 2

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Alingsås

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt / Shaun Major
+46 705-38 80 22 / +46 709-72 40 07
peter@bilwebauctions.se / shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-04-07.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG