Visa alla bilder

Renault 16 TL — 1976

En svensksåld Renault 16 i det här skicket är en rar blomma idag, och i synnerhet med en sådan historik.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Snyggt renoverat yttre och en fin inre originalkänsla."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
62 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14622
ALINGSÅS
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Renault 16 TL?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Snyggt renoverat yttre och en fin inre originalkänsla."

Beskrivning

Den såldes ny i Sverige i mars 1976 och och den nuvarande ägaren, Bil-Nilsson i Alingsås köpte in den till sina samlingar 1983 från överraskande nog den svenska generalagenten för Volvo, Volvo Cars AB. Bil-Nilsson AB karossrenoverade bilen för drygt 20 år och har tillbringat den mesta av tiden som utställningsbil i bilhallen. Bilen har totalt rullat lite drygt 10 000 mil och bara några kilometer varje år. Den senaste besiktningen gjordes 2018.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1976/1976 
 • Första registreringsdatum
  1976-03-12 
 • Avläst mätarställning
  00357 km 
 • Kw / hk
  68 / 92 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Ljusgul 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Rent motorutrymme med reservhjul och domkraft. Bilen är inte startad vid dokumentationen men levereras nyservad.

 • Skick interiör:

  Orörd brun inredning i originalskick med några små normala slitageskador tillsammans med bra dörrsidor och innertak. Ren och snygg instrumentpanel och några fuktfläckar på hatthyllan.

 • Skick exteriör:

  Bra lack i originalkulör, fint krom och glasrutor. Rak i plåten, karossen fick en hellackering och två nya framskärmar frö drygt 20 år sedan. Lite ytrost vid skärmarnas infästning högst upp vid A-stolparna och några blåsor på vänster framdörr.

 • Skick helhet:

  En uppskattad klassiker i en härlig färg och i ett lagom lågmilat fint skick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 1985-08-16
Ursprungsbesiktning: 1976-02-26 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1976-03-12
Senast godkända besiktning: 2018-04-12
Besiktigad tom: 2020-11-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 5

Fakta om modellen

Renault 16 presenterades 1965 och blev årets bil detta år. Renault presenterade för världen tidernas första kombi-kupé, eller halvkombi, som man säger idag. Modellen blev populär för att den var flexibel och praktisk. Man kunde fälla sätena i alla tänkbara konfigurationer, och använda bilen både som en praktisk kombi och en snygg sedan, därav namnet halvkombi. Fler biltillverkare tog efter konceptet.

Den sålde bra i hela Europa, hela 1,845,959 R16:s byggdes under modellens livstid. Den fick mycket beröm för sin komfortabla inredning och höga utrustningsnivà med tanke pà priset. Fran en början sälde R16 bara med en 1.4 L bensinmotor vilket toppades senare av en 1.6 som hade en topphastighet av 160 km/h.

Den högsta utrustningsnivan hette TX och hade funktioner som elektriska fönsterhissar och centrallås vilket hittills var helt okänt för den Europeiska familjebilsmarknaden. När R16 upphörde med produktionen 1980, och blev ersatt av den mindre lyckade R20, var den fortfarande en av dom mest populära och mest sålda familjebilarna i Europa. Vid denna tid hade även dom festa andra europeiska biltillverkarna tagit iden med halvkombi och hade minst en sådan version i produktion.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Alingsås

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt / Shaun Major
+46 705-38 80 22 / +46 709-72 40 07
peter@bilwebauctions.se / shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-04-07.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG