Visa alla bilder
Visa film

MG TF 1250 — 1954

Tidig MG TF i ett fint och klassiskt representativt skick med en amerikansk historik.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Klassisk engelsman i ett fint och trevligt skick, rolig att köra och lätt att underhålla."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
160 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14498
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Klassisk engelsman i ett fint och trevligt skick, rolig att köra och lätt att underhålla."

Beskrivning

Bilen säljs på uppdrag av ägarens dödsbo. Den importerades till Sverige 2013 med största sannolikhet från en torr stat i USA givet den fina karossen, ratten på vänster sida och miles-graderad hastighetsmätare. Ägaren köpte den i slutet av 2013 och brukade den förhållandevis flitigt under några somrar. Han klädde han om inredning och bytte mattor, och inredningen ser fortfarande nästan helt ny ut. Trots att bilen inte har använts så mycket de senaste tre åren startar den lätt, och känns och går bra. BWA gör en lättare service på bilen innan leverans. Mätarställningen är för närvarande 43 452 miles, troligast är att den har gått 143 452 miles under sin livstid.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1954/1954 
 • Första registreringsdatum
  2013-07-03 
 • Avläst mätarställning
  43 452 miles 
 • Kw / hk
  42 / 57 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Läder 
 • Färg
  Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Uppstartad med en fin känsla i motor och låda. Bilen har fått allmän startservice, rengöring av bränslesystemet och justering av förgasarna. Bra däck.

 • Skick interiör:

  Mycket fin inredning med hela och fräscha säten, samma gäller för mattorna.

 • Skick exteriör:

  Överlag fin lack, men mindre repor finns. Snygg kaross och chassi. Suffletten är i bra skick utan skador, har lösa fönstersidor som är lite grumliga.

 • Skick helhet:

  Trevlig och representativ TF, kör som den är och/eller addera ännu lite mer personlig vård utöver den service som är gjord.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2018-10-11
Ursprungsbesiktning: 2013-07-03 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2013-07-29
Senast godkända besiktning: 2013-07-03
Besiktigad tom: 2015-07-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 3

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-04-07.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG