Visa alla bilder
Visa film

MG RV8 — 1995

En tuff sportig MG i ett mycket fint och välskött skick.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En snygg MG som inte är alltför vanlig i Sverige."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
170 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14545
FALUN
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande MG RV8?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En snygg MG som inte är alltför vanlig i Sverige."

Beskrivning

De flesta av dessa MG RV8 bilar hade ursprungligen destination Japan och lämnade fabriken högerstyrda.

Den nuvarande ägaren köpte bilen 2019. Tidigare ägare var en MG entusiast från Oskarshamn. Historisk dokumentation medföljer bilen. MG:n har rullat drygt 100 mil det senaste året.

Ratten har ersatts med en Motolita ratt i samma träslag som övrig panel. Radion är utbytt. Originalratt och originalradio medföljer. Bilen har uppgraderats med nya Spax justerbara gasdämpare runt om. Den har även fått nya genomslagsgummin och "boot stays" .
Oljor och filter bytta. Ägaren vill nu att bilen går vidare på grund av för lite användande och tidsbrist. Oklart hur långt bilen har rullat men att döma av skicket så ser det ut som att miltalet på mätaren ser rättvist ut.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1995/1995 
 • Första registreringsdatum
  2010-05-20 
 • Avläst mätarställning
  17255 km 
 • Kw / hk
  140 / 190 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Grön 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går bra i motor och drivlina. Medföljande originalradio fungerar ej. Eventuellt avgasläckage.

 • Skick interiör:

  Interiören är i ett mycket fint och välskött skick.

 • Skick exteriör:

  Exteriören och suffletten är i ett mycket fint skick.

 • Skick helhet:

  En MG i ett väldigt fint och körklart skick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2021-10-12
Ursprungsbesiktning: 2009-07-03 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2010-05-20
Senast godkända besiktning: 2021-07-12
Besiktigad tom: 2022-09-30
Årsskatt: 1771 Kr
Körförbud: Nej
Antal ägare: 2

Fakta om modellen

British Motor Heritage bildades för att vårda minnet av och bevara så mycket som möjligt av den alltmer marginaliserade brittiska bilindustrin. Sedan 1988 tillverkar man även kompletta MGB-karosser, för att hålla liv i renoveringsobjekt som hunnit rosta bortom all räddning. När Rover bestämde sig för att ruska liv i MG-märket i början av nittiotalet, väckte man intresset med en återupplivad MGB med BMH-kaross.

RV8:n presenterades på London Motor Show 1992, 30 år efter originalet. Bilen hade uppdaterats med en stor Rover V8-motor och lyxig interiör.
V8-motorn hämtades från Rovers lagerhyllor och använder även i Rover P6 och Range Rover.

Mellan 1993 och 1995 byggdes jämnt 2 000 bilar.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Falun

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-04-07.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG