Visa alla bilder
Visa film

MG Magnette ZA — 1956

MG:s femtiotalstolkning av en på den tiden sportig fyrdörrars sedan i ett skönt användarvänligt skick och med en osedvanligt noggrant och vackert bevarad historik och dokumentation.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Från ett originalperspektiv är den här bilen – trots en omlackering på åttiotalet – en sorts drömvagn för en originaltrogen entusiast med smak för väldokumenterad historik."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
67 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14648
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande MG Magnette ZA?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Från ett originalperspektiv är den här bilen – trots en omlackering på åttiotalet – en sorts drömvagn för en originaltrogen entusiast med smak för väldokumenterad historik."

Beskrivning

Den såldes ny av Förenade Bil AB i Göteborg i juli 1956 och enligt dokumentationen tillverkades/byggdes den under dagarna 4-6 juni samma år. Nuvarande ägaren har kört bilen sparsamt i 21 år och är tredje brukaren. Bilen har en tydlig lokal förankring i Göteborg med alla tre ägare från staden. Original garantibevis, servicebok och instruktionsbok tillsammans med en original verkstadsmanual och pärmar med kvitton, fakturor, besiktningsprotokoll, broschyrer, utställningsskyltar och tillverkningscertifikat borgar för intressant läsning för en ny ägare. Allt ligger samlat i en klassisk portfölj och andra tillbehör i en korgväska och en vintage picknickväska. Mätaren har passerat 10 000 mil och den totala körsträckan är med all sannolikhet drygt 18 400 mil.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1956/1956 
 • Första registreringsdatum
  1956-07-14 
 • Avläst mätarställning
  84 175 km 
 • Kw / hk
  44 / 60 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motorn renoverades för några år sedan och funktionen i maskin, låda och bromsar är kommunikativt rak och rättfram. När bilen har stått ett tag behövs det några varv med startmotorn för att pumpa fram bränslet till förgasaren, enligt ägaren. Motorn är på 1,5 liter och delas i grunden med både MGA-modellen och MGB, fast i en större version i den senare på 1,8 liter.

 • Skick interiör:

  Original skinninredning i ett fint och trevligt använt skick. Träpanelerna, innertaket och andra pyntade och arbetade detaljer likaså.

 • Skick exteriör:

  Bilen lackerades om i originalkulör någon gång på åttiotalet och lacken har några små märken här och där från ett normalt samlarbilsbrukande. I övrigt är kromet snyggt och bilen har generellt ett aptitligt och presentabelt användarvänligt yttre.

 • Skick helhet:

  Charmig familje-MG med en sportig ambition i ett grundmurat välhållet och trevligt skick. Lätt att vårda, underhålla och bruka för en ny ägare.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1987-03-13 (Konvert) 
Ursprungsbesiktning: 1956-07-14 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1956-07-14
Senast godkända besiktning: 2017-06-14
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 3

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-04-07.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG