Visa alla bilder

Jaguar S-type 3,8 litre — 1966

Klassisk Jaguar med den eftertraktade 3,8 liters motorn på 220 hästkrafter.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En Jaguar här i ett tilltalande exteriört skick men med sliten inredning."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
150 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14645
VADSTENA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Jaguar S-type?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En Jaguar här i ett tilltalande exteriört skick men med sliten inredning."

Beskrivning

Nuvarande ägaren köpte bilen av en äldre man som haft bilen i 8 år. Tidigare ägare har renoverat den i motorrummet samt servat bilen. På grund av sjukdom så blev aldrig bilen besiktigad. Nuvarande ägare tog över Jaguaren och besiktigade den. Denne har även gått genom all el samt gjort en stor service med byte av generator, startmotor och ett nytt batteri. Ägaren känner nu att varken tid eller intresse finns så bilen får vandra vidare.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1966/1966 
 • Första registreringsdatum
  1966-01-01 
 • Avläst mätarställning
  58099 km 
 • Kw / hk
  162 / 220 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Grå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen går bra i motor och drivlina. Låsmekanismen bör ses över på förardörren då den inte alltid stänger ordentligt.

 • Skick interiör:

  Interiören är i ett slitet skick. Dörrsidor sitter löst på bakdörrarna. Mattor i fram sitter inte fast ordentligt. Framstolarna i ett sämre skick, sittdynorna sitter löst.

 • Skick exteriör:

  Det finns färgförbättringar på vissa ställen. Kantslag på bakkant förardörr. I övrigt är lacken i bra skick. In some areas, the paint has been improved. On the back border of the driver's door, there is a brushstrokes. The paint is otherwise in good shape.

 • Skick helhet:

  En körklar bil här i ett exteriört bra skick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2020-07-04
Ursprungsbesiktning: 1966-10-18 (regbes) (Ombes:19790928)
Datum i trafik första gången: 1966-01-01
Senast godkända besiktning: 2021-10-27
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 27

Fakta om modellen

Jaguar S-type tillverkades mellan 1963 och 1968.
S-type avsågs ursprungligen vara en efterträdare till Mk II men den sålde så bra att den fortsatte att tillverkas parallellt med sin tilltänkta efterträdare. S-type byggde vidare på chassit från Mk I/Mk II men med den individuella bakhjulsupphängningen från Mk X.
Bilen ersattes av Jaguar XJ 6.

S-type tillverkades i 25 171 exemplar.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Vadstena

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-04-07.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG