Visa alla bilder

Heinkel Kabine 150 174 cc — 1957

En tyskbyggd Heinkel Kabine här i ett 80-tals stuk.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Trevlig sommarbil med uppseendeväckande utseende. Med dagens bränslepriser kan detta vara lösningen."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
83 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14554
ARBOGA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Heinkel Kabine 150?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Trevlig sommarbil med uppseendeväckande utseende. Med dagens bränslepriser kan detta vara lösningen."

Beskrivning

Nuvarande ägare köpte mikrobilen 1981. Den lackerades om 1986-87 från vit till vinröd kulör. Denna mikrobil användes flitigt av familjen fram till 1991 då den ställdes in i varmgarage och den har blivit kvar där sedan dess. Bilen fungerade vid inställning, den har dynastart och 4-växlad manuell låda med back. Heinkeln har renoverats av en tidigare ägare.

Den uppnådda hastigheten är 70 km/h enligt ägaren men den verkliga topphasigheten enligt olika källor bör vara 87 km/h. Enligt 50-tals reklamen för Heinkel Kabine så var den "Perfekt för 2 vuxna och 2 barn". Samtidigt?

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1957 
 • Första registreringsdatum
  1957-10-15 
 • Avläst mätarställning
  36761 km 
 • Kw / hk
  7 / 9 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Vinröd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  MC-bilen ställdes i varmgarage för 30 år sedan. Vid inställningen fungerade allt maskinellt enligt ägaren.

 • Skick interiör:

  Interiören omklädd sent 70-tal. Den är i ett bra skick.

 • Skick exteriör:

  MC-bilen är omlackad från originalkulören vit till vinröd någon gång 86-87 och är i ett bruksskick. Suffletten är i fint skick.

 • Skick helhet:

  Trevlig MC-bil i ett 80-tals stuk.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 1990-08-10
Ursprungsbesiktning: 1957-10-15 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1957-10-15
Senast godkända besiktning: 1990-05-21
Besiktigad tom: 1992-05-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 6

Fakta om modellen

Heinkel Kabine var en tysk mikrobil som tillverkades av Heinkel Flugzeugwerke 1956–1958, därefter på Irland 1958-1960 och i England under namnet Trojan 1961-1964.
Flygplanskonstruktören Ernst Heinkel fick inte tillverka krigmateriel/bomblplan efter andra världskriget och styrde produktion och utveckling mot tvåhjulingar, likt italienska Piaggio hade gjort och därmed visat vägen för smarta fordon i efterkrigstidens Europa. I Heinkels Stuttgart-fabrik tillverkades bland annat scootern Heinkel Tourist med en encylindrig fyrtaktsmotor. Inspirerad av BMW:s Isetta mc-bil konstruerade han vidare en scooter med kaross, en kabinenroller, en kabinscooter med motorn från Tourist-scootern. Fordonstypen kallades mc-bil i Sverige (till exempel Heinkel, Messerchmitt, Fulda och BMW) och var väldigt populär i vårt land på sent femtiotal/tidigt sextiotal. På den tiden var det lättare att få mc-körkort än bilkörkort, och Heinkel Kabine tillsammans med de andra microbilarna definierades som en mc med sina tre hjul.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Arboga

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-04-07.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG