Visa alla bilder
Visa film

Ford Model A — 1930

Representativ Model A med en lång och fin svensk historik i ett vackert och användarvänligt skick.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Välvårdad och omhändertagen i 50 år av den renoverande ägaren och därmed av någon som har järnkoll på allt."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
150 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14577
SÖSDALA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Ford Model A?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Välvårdad och omhändertagen i 50 år av den renoverande ägaren och därmed av någon som har järnkoll på allt."

Beskrivning

Den nuvarande ägaren köpte bilen som en jordbruksmaskin 1968. Då hade den stora 21-tums bakhjul, han renoverade den under fyra år och på hösten 1972 var den klar. Se'n dess har han hunnit med närmare 3 000 mil under 50 år, inklusive långturer till Tyskland med familjen på fem personer. Ägaren berättar också att det genom åren säkert har blivit runt 1 000 brudpar som värdigt har färdats i baksätet i samband med sin vigsel. Flagg- och blomhållare finns för alla sorters högtidstransporter. Ägaren har varit plåtslagare i 70 år och vid renoveringen tillverkade han helt sonika delar till originalspecifikation och även efter egen och snygg specifikation.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1930/1930 
 • Första registreringsdatum
  1972-10-20 
 • Avläst mätarställning
  29 760 km 
 • Kw / hk
  29 / 39 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Tyg 
 • Färg
  Brun/svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Oklanderlig maskinellt fin funktion i allt. En A-Ford är en förhållandevis lättkörd förkrigsbil, i bemärkelsen hantering av reglage och pedaler.

 • Skick interiör:

  Snygg, fräsch och slitstark inredning med en fin känsla i materialet, från golv till tak.

 • Skick exteriör:

  Lacken är från sjuttiotalet, är blank och snygg, men ägaren menar att det välkända sprutspacklet från den tiden gör att bilen borde lackeras om. Och visst syns de karaktäristiska blåsorna här och där, men bilen ger ändå ett fint exteriört intryck.

 • Skick helhet:

  En trevlig A-Ford att lita på i ett representativt och bruksvänligt skick. Det är alltid en speciell känsla att köra en bil från automobilens barndom i dagens trafik, just för att det faktiskt går ganska bra.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2021-06-01
Ursprungsbesiktning: 1972-10-20 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1972-10-20
Senast godkända besiktning: -
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 1

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sösdala

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt / Shaun Major
+46 705-38 80 22 / +46 709-72 40 07
peter@bilwebauctions.se / shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-04-07.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG