Visa alla bilder
Visa film

Fiat 501 1460 cc — 1926

En fin och tidtypisk 1920-talsbil som inte syns på vägarna alltför ofta.
Den fina välbevarade 96-åriga "Ofelia" söker ny partner!

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En nästan 100 år gammal välbevarad bil med fin patina."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
125 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14578
MOTALA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Fiat 501?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En nästan 100 år gammal välbevarad bil med fin patina."

Beskrivning

Bilen har ägts av samma familj sedan 2002. Sätena är renoverade och nya golvmattor har ersatt de gamla, som medföljer, av nuvarande ägare. Växellådan och elsystemet är genomgånget. Klockan i instrumentpanelen fungerar ej. Då det bara fanns bromsar på bakhjulen från fabrik så medföljer även en framvagn med tillhörande bromsar för den som vill konvertera bilen till bromsar runt om. Det fanns ett liknande kitt att köpa när det begav sig. Just denna framvagn är är hämtad från annan bil. Insatsrutor i nyproduktion och original spillplåt medföljer bilen, se bilder, originalverktyg, instruktionsbok och reparationsmanual lika så.
Ägaren känner nu att "Ofelia" får gå vidare då ålder samt att han känner att det inte finns tid att använda henne längre. Fiaten är lättstartad och motorn spinner som en katt.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1926/1926 
 • Första registreringsdatum
  1926-01-01 
 • Avläst mätarställning
  24822 km 
 • Kw / hk
  17 / 23 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går bra i motor och växellåda.

 • Skick interiör:

  Sätena är omklädda och golvmattorna utbytta, men originalmattorna i ett sämre skick medföljer. Nytillverkade insatsfönster runt om till suffletten medföljer. Interiören är i ett fint skick med tanke på sina 96 år i tjänst.

 • Skick exteriör:

  Lack med fin patina.

 • Skick helhet:

  En mycket fin bil som vårdats ömt och är i ett körbart patinerat skick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2018-12-13
Ursprungsbesiktning: 1971-05-26 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1926-01-01
Senast godkända besiktning: -
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 4

Fakta om modellen

Fiat 501 är tillverkades mellan 1919 och 1926.

501 var Fiats första modell efter första världskriget. Från 1921 tillkom sportversionerna S och SS. Dessa modeller hade något starkare motorer.

Tillverkningen av samtliga 501 modeller uppgick till 47 600 exemplar.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Motala

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-04-07.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG