Visa alla bilder

Alfa Romeo 164 2,0 Twin Spark — 1990

Snygg Italiensk sedan i fint skick, idag en eftertraktad Youngtimer.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Har inte testat bilen själv men den fungerar fint enligt säljaren."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
13 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14671
VISBY
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Alfa Romeo 164?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Har inte testat bilen själv men den fungerar fint enligt säljaren."

Beskrivning

En trevlig italienare som rullat på Gotland sedan 2016. Har en bra utrustningslista med bland annat AC, elhissar, dragkrok mm. Besiktigad till 2023-08-31

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1990/1990 
 • Första registreringsdatum
  1990-10-30 
 • Avläst mätarställning
  240000 km 
 • Kw / hk
  105 / 143 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Mörkgrön 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Ej testad av BWA men skall enligt säljaren fungera fint och var helt OK.

 • Skick interiör:

  Fin interiör i bra bruksskick med bruksslitage.

 • Skick exteriör:

  Ett exemplar som klarat sig fint från större rostangrepp, ser helt OK ut även paneler, fälgar och däck.

 • Skick helhet:

  En trevlig youngtimer i bra skick, klar för sommarens utfärder.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2019-09-16
Ursprungsbesiktning: 1990-05-02 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1990-10-30
Senast godkända besiktning: 2021-08-11
Besiktigad tom: 2023-08-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 11

Fakta om modellen

Alfa Romeo 164 var en bilmodell från Alfa Romeo som tillverkades mellan 1987 och 1997. Från 1989 såldes modellen i Sverige.Modellen, som endast fanns i fyrdörrars sedanversion, blev en stor säljframgång och var ett av resultaten av samarbetet i den så kallade De fyras klubb. Alfa Romeo 164 formgavs av det klassiska karosseridesignföretaget Pininfarina. Den såldes i början med de i Alfa Romeo-sammanhang klassiska motorerna 3,0 V6 och 2,0 TwinSpark, varav den förstnämnda hade 190 hästkrafter och den senare 144 hk. Senare tillkom andra alternativ, exempelvis QV-modellen (QV uttyds Quadrofoglio Verde, fyrklöver) 1990, med V6-motorn vässad till 200 hk. Modellen fick en ansiktslyftning 1992 och fick två olika utseenden, dels det gamla och dels det nya som fick benämningen Super. Då ändrades inredning, backspeglar och front och bilen fick polyelliptiska fram- och bakljus. Samma år introducerades även en vidareutvecklad V6-motor med 24 ventiler och en effekt på 211 hk. Även nu fanns en QV-modell, med 232 hk. Den gick också gick att få med fyrhjulsdrift och sexväxlad växellåda, kallad Q4.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Visby

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-04-07.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG