Visa alla bilder
Visa film

Mercedes-Benz 350 SLC V8 — 1973

En tidig och eftertraktad SLC med V8. Med baksäte, mer praktisk än en SL och mer ovanlig!

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Mercedesen är i ett ok men obesiktigat skick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
80 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16634
AVESTA
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Mercedes-Benz 350 SLC?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Mercedesen är i ett ok men obesiktigat skick."

Beskrivning

Denna Mercedes är importerad från Tyskland 1983. Mellan åren 1986 och 1992 så genomgick bilen en rullande renovering då den bland annat lagades i golv och balkar. Det monterades taklucka och bilen fick en ny bakskärm, vilken sida förtäljer inte historien. Även luftintagen och fläkt renoverades och Mercedesen fick en ny lack. Från fabrik levererades den i en vit kulör men nu är den lackerad i en guldmetallic färg. År 2016 omlackerades bagageluckan och framskärmarna. Bilen fick även ett nytt främre avgassystem monterat vid samma tillfälle. Mellan åren 2001-2019 hade bilen en och samma ägare. Han använde bilen som sommarbil de första åren men så småningom blev Mercedesen undanställd. Bilen är uppstartad, genomgången och servad 2019.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1973/1973 
 • Första registreringsdatum
  1987-01-14 
 • Avläst mätarställning
  150 320 km 
 • Kw / hk
  147 / 220 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Brun 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går bra i motorn men kördes inte på vägen på grund av snöoväder vid fotograferingstillfället. Ac, osäker funktion. Delar av avgassystemet är bytt.

 • Skick interiör:

  Golvmattan i förarbrunnen är trasig, se bild. Sätesklädsel i ett fint skick för dess ålder. Dörrpaneler och innertak är även de i ett fint skick. Ren och välvårdad instrumentpanel.

 • Skick exteriör:

  Fina däck med bra mönsterdjup. Det finns några små rostbubblor runt framlyktorna. Listen runt bakrutan är sprucken och har dålig passform. Viss nyansskillnad kan skönjas mellan framskärmar och dörrar.

 • Skick helhet:

  En Mercedes i ett tilltalande skick och efter en besiktning är den färdig att brukas.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2021-09-03
Ursprungsbesiktning: 1987-01-13 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1987-01-14
Senast godkända besiktning: 2020-05-06
Besiktigad tom: 2022-05-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 7

Fakta om modellen

Mercedes SLC-modell kom 1971 och byggdes till 1981. Detta var Mercedes moderna lyxcoupé med längre chassi än cabrioletversionen SL. Jämfört med SL hade SLC ett litet baksäte och var 2+2 sitsig. Mercedes sportiga SLC byggdes i en förhållandevis liten serie, 60 000 exemplar – att jämföra med SL som byggdes i 260 000 exemplar. Idag är bilmodellen R107 och C107 mycket attraktiva samlarbilar som börjar bli ovanliga. Många har levt hårda liv som bruksbilar tack vare sin höga kvalitet. Enligt historien byggdes de för att gå mer än 100 000 mil.

Bilen kallades internt "Der Panzerwagen" på grund av den kraftiga konstruktionen. Medaljens baksida var den höga vikten och det krävdes numera en V8-motor för att uppnå företrädaren 280 SL:s prestanda. I mars 1973 introducerades USA-motorn på den europeiska marknaden i 450 SL. I mars 1980 introducerades nya V8:or från den nya S-klassen och i september 1985 gjordes den sista uppdateringen. 107 pensionerades 1989 efter en produktionscykel på 18 år.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Avesta

Kontakta besiktningsman/handläggare för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2024-03-21.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG