Visa alla bilder

Ford Model T Touring — 1926

Stilig och sen Model T i ett presentabelt, trevligt och användarvänligt skick.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Att bruka en förkrigsbil för egen maskin i entusiastsvängen är ett fint inslag på de lokala träffarna. Det här exemplaret har en lagom brukskänsla över sig."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
104 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16723
SVENARUM/VAGGERYD
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Ford Model T Touring?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Att bruka en förkrigsbil för egen maskin i entusiastsvängen är ett fint inslag på de lokala träffarna. Det här exemplaret har en lagom brukskänsla över sig."

Beskrivning

Den registrerades i Sverige 1975, och om det är en import eller återregistrering är okänt. Det finns tyvärr inga handlingar hos dagens ägare, men kanske går det att söka vidare information i Riksarkivet. Något motornummer, som T-Fordar identifieras med, har vi inte kunnat se på blocket. Men en del utbytesmotorer hade heller inget nummer, enligt uppgift.

Bilen kommer från Sandahls samlingar som Bilweb Auctions AB under tidig vår kommer att sälja under fyra olika teman; först ut några av familjens populära trotjänare, främst Mercedes, Volkswagen och någon joker, sedan ett halvt dussin exklusiva fina Rolls-Royce och Jaguar och därefter ett urval av tidiga Ford-bilar och en Chevrolet från bilismens barn- och ungdom. Sist ut blir det nio stycken olika prisbelönta och representativa fullsize USA-bilar från 1959, året då fenorna var som störst.

Sandahls är idag en av Sveriges största familjeägda transportkoncerner. Företaget grundades i Värnamo 1949. Äldre generationer har i sitt privata museum under många år samlat på ett 40-tal bilar under olika teman. Bilweb Auctions AB har nu fått uppdraget att sälja dessa under fyra omgångar i februari och mars i år.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1926/1926 
 • Första registreringsdatum
  1975-06-12 
 • Avläst mätarställning
   
 • Kw / hk
  15 / 20 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motorn är inte startad vid dokumentationstillfället, det saknas nycklar till bilen, men det går att dra runt motorn utan konstigheter. Bilen rullar lätt och är enkel att rangera för hand, men den behöver en full översyn och service. Fina träfälgar med äldre däck.

 • Skick interiör:

  Fin inredning i förhållande till ålder, men renoverad någon gång, naturligtvis. Golv, dörrsidor, instrument och ratt är alla i bra skick. En rejäl rengöring av hela interiören är nödvändig.

 • Skick exteriör:

  Karossen är rejäl med bra lack och utan rostskador. Det finns mindre bucklor nära skärmkanterna och under vänster strålkastare. Underredet är rent och välbevarat. Suffletten är bra men har två små revor bak och lite lös stoppning på insidan.

 • Skick helhet:

  En fin överlevare. Med lite servicearbete och några mindre reparationer kan bilen njutas av under många år framöver.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2001-11-05
Ursprungsbesiktning: 1975-06-12 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1975-06-12
Senast godkända besiktning: 1985-06-03
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 4

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Vaggeryd

Kontakta besiktningsman/handläggare för att boka en tid för visning:

Shaun Major
+46 709-72 40 07
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2024-03-21.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG