Visa alla bilder
Visa film

Audi S8 V8 4,2 quattro — 1998

S8 är den högpresterande varianten av Audi's A8, utrustad med en 4.2 liter V8-motor som levererar 340 hk. En av de hetaste sport-lyxvagnarna i slutet av 90-talet.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Ägaren har nyligen genomfört en stor service och div reparationer och underhåll. Fordonet är besiktat till och med den 30 april 2025 och är redo att användas. Under en provkörningen levererade denna vagn en mycket njutbar körupplevelse som med säkerhet kommer att frammana ett stort leende även hos dig."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
75 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16811
ROMELANDA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Audi S8 V8?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Ägaren har nyligen genomfört en stor service och div reparationer och underhåll. Fordonet är besiktat till och med den 30 april 2025 och är redo att användas. Under en provkörningen levererade denna vagn en mycket njutbar körupplevelse som med säkerhet kommer att frammana ett stort leende även hos dig."

Beskrivning

Bilen importerades till Sverige från Tyskland 2004 och genomgick sin senaste besiktning 2009, då visade mätaren 179 330 km. Efter att den fick en kylarläcka ställdes den undan i ett garage och blev kvar där i 14 år. Nuvarande ägaren, som är skicklig mekaniker, köpte nyligen bilen och har reparerat och bytt ut ett flertal komponenter. Denna insats avslutades med en besiktning, vilket nu gjorde att bilen åter fick brukas, den är godkänd till och med 30 april 2025.

Bilen kommer med handböcker och informationsmaterial, dock tyvärr ingen servicebok.

Lista över utfört arbete nedan:

Kamrem med vattenpump
Nytt vindruta
Multirem
Torkarmotor
Bromsbelägg och skivor fram och bak
Bromsslangar bak
Olja, oljefilter, tändstift, luftfilter, kupéfilter
Växellådsfilter och olja
Nya sommardäck - 20 tum Audi-fälgar
Nya dubbdäck - 18 tum eftermarknadsfälgar

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1998/1998 
 • Första registreringsdatum
  2004-06-08 
 • Avläst mätarställning
  186000 km 
 • Kw / hk
  250 / 340 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Alcantara 
 • Färg
  Mörkblå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Under provkörningen presterade bilen väl och bjöd på det härliga ljudet från V8:an. Riklig kraft, effektiva bromsar ochs smidig automatväxellåda. I stort sett alla elektriska funktioner, inklusive fönster, speglar, säten, radio och tak, fungerar, även om infällningsfunktionen för en spegel inte fungerar. AC:n fungerar men behöver troligen påfyllning. Instrumentpanelen och instrumentbrädan är fullt fungerande, även om radions display är pixlig. Fälgarna är i gott skick trots några mindre skavanker, och bilen har nya däck. Även vinterhjul ingå, utrustade med nya däck. Det finns en mindre spricka i motorkåpan.

 • Skick interiör:

  Interiören är ren och väl omhändertagen för sin ålder. Mindre slitage på förarsätets sida samt några små hål på både förar- och passagerarsäte (se bilder). Bortsett från detta är interiören prydlig. Väl underhållna dörrsidor, baksäte, mattor och innertak. Det finns en fläck på mattan i bagageutrymmet och en reparation på locket till reservhjulet (se bilder).

 • Skick exteriör:

  Karossen är rak, ren och fri från rostproblem. Underredet är rent och oskadat, med endast mindre ytrost på vissa delar. Lacken är presentabel även om klarlacken på motorhuven har lyft på några ställen. Det finns några små blåsor runt dörrpelarna och kanterna (se bilder). Stötfångarna har blivit omlackerade och har några några små blåsor. Ev kan frontstötfångaren ha bytts ut.

 • Skick helhet:

  Denna young-timer är fortfarande ett nöje att köra. Stabil och rolig på vägen! Mycket dyrt arbete redan avklarat vilket ger många njutbara bilår framöver. De kosmetiska bristerna kan åtgärdas över tid, förslagsvis med en omlackering av motorhuven som start.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2024-02-02
Ursprungsbesiktning: 2004-04-29 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2004-06-08 (980731)
Senast godkända besiktning: 2024-02-13
Besiktigad tom: 2025-04-30
Årsskatt: 3269 Kr
Körförbud: Nej
Antal ägare: 14

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Romelanda

Kontakta besiktningsman/handläggare för att boka en tid för visning:

Shaun Major
+46 709-72 40 07
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2024-03-21.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG