Visa alla bilder
Visa film

Volvo V90 3,0 — 1997

Sista upplagan av Hisingens oömma och kantiga exklusiva herrgårdsvagn med Skövdes fina raka sexa, här paketerad med en manuell låda och i ett omhändertaget och användarvänligt skick.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Rejäl konstruktion och ett bruksvänligt rykte."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
33 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15650
LUND
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo V90?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Rejäl konstruktion och ett bruksvänligt rykte."

Beskrivning

Efter 18 månader som testbil hos Volvo för drivlinan, tog den första ägaren över bilen vid 2 200 mil direkt av Volvo i oktober 1998, där han då också var anställd. Serviceboken indikerar just en Volvo Personvagnar-historik fram till drygt 1 800 mil. Ägaren brukade bilen väl i många år, mest på långresor, och de senaste åren har den tjänat som en blandning av entusiast- och reservbruksbil även hos ägarens son i Skåne. Kamremmen är bytt vid minst två tillfällen, vid 9 000 mil och 27 000 mil. Senaste servicen gjordes i augusti 2022.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1997/1997 
 • Första registreringsdatum
  1997-02-12 
 • Avläst mätarställning
  270 100 km 
 • Kw / hk
  132 / 179 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Plysch 
 • Färg
  Vinröd metallic 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bra känsla i maskin och i den för modellen lite ovanligare manuella lådan tillsammans med ett trevligt sexcylindrigt ljud. Bromsar och chassi likaså, inga klonk eller oljud över ojämnheter och fartgupp, och ett mjukt och rakt bett vid lite hårdare inbromsning.

 • Skick interiör:

  Normalt slitage på säten och bättre än i förhållande till vad vägmätaren säger. Klädseln på ovansidan av dörrsidorna har krympt och deformerats, en vanlig åkomma på de flesta exemplar av den här modellen och dess syskon. AC:ns funktion är osäker, felsökning har genomförts utan att ha funnit några läckage.

 • Skick exteriör:

  Bra lack med normalt slitage för körsträckan, märken och repor på stötfångarna och även på bilens sidor. Vinterdäck i dubbform på plåtfälg sitter monterade, originalfälgar med godkända men slitna sommardäck följer med. Takluckan har tidigare visat tendenser till ett litet läckage, men vid senaste högtryckstvätten märktes inget.

 • Skick helhet:

  Bra grundskick, en ägarfamilj och en välkänd historik gör det här exemplaret attraktivt att förfina till en ren entusiastbil.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2022-06-01
Ursprungsbesiktning: 1997-01-31 (EEG)
Datum i trafik första gången: 1997-02-12
Senast godkända besiktning: 2022-05-24
Besiktigad tom: 2023-07-31
Årsskatt: 2627 Kr
Körförbud: Nej
Antal ägare: 4st men 2st Brukare.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Lund

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt
+46 0705-38 80 22
peter@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-03-16.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG