Visa alla bilder
Visa film

Volkswagen Passat 1,6 CL Formula E — 1982

Drömlikt och sällsynt välvårdad Passat i en ovanlig ekonomiversion. En härligt pedantisk ägare sedan nyleverans och garagerad på pallbockar i över 20 år.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Bilar som blir samlarbilar och tidsdokument på grund en ägares omsorg har alltid en särskild attraktionskraft bland entusiasterna."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
40 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15600
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volkswagen Passat 1,6 CL Formula E?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Bilar som blir samlarbilar och tidsdokument på grund en ägares omsorg har alltid en särskild attraktionskraft bland entusiasterna."

Beskrivning

Den levererades av Volkswagenhandlaren på Grafiska Vägen i Göteborg till sin första ägare i maj 1982. Han han hade då avverkat några andra Volkswagens som hade vårdats med en pedantisk omsorg. Det berättas om att ägaren efter varje användartillfälle tvättade av och dammsög bilen. I stort sett. Men det syns och märks också tydligt att den här bilen har vårdats av någon med både talang och vilja för ordning och omsorg. En detaljerad dokumentation i form av en tjock pärm där även en initierad och intresserad korrespondens med fabriken finns att förlora sig i för den som är intresserad. När det var dags för nästa fordon ur Volkswagengruppens flora, någon gång i slutet av 2000-talet, ställdes den minutiöst vårdade Passaten undan i garaget, uppallad på egentillverkade anpassade träbockar i garaget. Och där stod den. Därifrån har vi nu transporterat den till uppställningsplatsen för auktionsbilar i Sandared.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1982/1982 
 • Första registreringsdatum
  1982-05-19 
 • Avläst mätarställning
  197 736 km 
 • Kw / hk
  55 / 75 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Tyg 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen har fått en lättare teknisk genomgång och den startar fint, allt funkar som det ska, men den behöver bland annat ett nytt batteri, oljeservice och en översyn av slangar, gummi och remmar. Vid trailertransporten från uppställningen fungerade färdbroms och parkeringsbroms utan problem och gör det även nu efter uppvaknandet.

 • Skick interiör:

  Rent, snyggt och utan slitage, trots att bilen ändå har rullat nästan 20 000 mil. På bilderna är det lite vit beläggning i den räfflade delen av rattcentrum. Där är det nu också rengjort. Baksätet och bagageutrymmet har nybilskänsla och på den lysande röda och oblekta hatthyllan har det legat en handduk som har fått blekas istället. Lyfter man på den lika klarröda mattan i bagageutrymmet är känslan densamma runt reservhjulsbaljan; rent och nytt.

 • Skick exteriör:

  Vit originallack med några små fläckar av något som har hamnat på bilen under förvaringen. Med en rejäl behandling/polering/djuprengöring av lacken blir den som ny igen. Bra lister och detaljer, oskadade fälgar och äldre Michelindäck med bra mönster.

 • Skick helhet:

  En vardagsbil då, en produkt av skötsel och historik ger en fascinerande samlarbil idag. Allt i ett dokumenterat och exemplariskt paketerat fint skick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2009-08-28
Ursprungsbesiktning: 1982-05-07 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1982-05-19
Senast godkända besiktning: 2009-06-04
Besiktigad tom: 2009-12-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 3

Fakta om modellen

Den andra generationens Passat B2 med tillägget Formula E hade en intressant och framsynt transmission där redan 4:e växeln var ganska hög och den femte växeln, betecknad som E på växelspaksknoppen, genererade tillsammans med en frihjulsmekanism en extra bra bränsleekonomi. Prestanda var i det här fallet en sekundär egenskap.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-03-16.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG